Marković danas na Kosovu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković boraviće danas u zvaničnoj posjeti Republici Kosovo na poziv predsjednika Vlade Kosova Ramuša Haradinaja.

"Prva posjeta predsjednika Vlade Kosovu biće prilika za dalje produbljivanje saradnje u bilateralnim odnosima dviju prijateljskih zemalja, putem definisanja konkretnih zajedničkih aktivnosti i projekata čija bi se realizacija mogla očekivati u predstojećem periodu", najavljeno je iz Vlade.

Marković je uoči posjete kazao da između dvije države nema otvorenih pitanja, budući da demarkaciju granice Crna Gora smatra okončanom, te da to pitanje ne može ugroziti buduće dobre odnose dviju prijateljskih zemlja.

Kazao je i da  će danas u Prištini pozvati Haradinaja da donese hrabru odluku:

„Nijesmo uzeli ni santimetar kosovske teritorije, kosovsko rukovodstvo treba da donese hrabru odluku. Moj odlazak u Prištinu jasno govori šta je interes Crne Gore, Crna Gora je prijatelj Kosovu. Ja mogu da posavjetujem, a to ću reći i na samom sasatanku, moje prijatelje u Vladi da je neophodno imati hrabrosti i treba gledati u budućnost“, kazao je Marković.

Marković će se sastati i sa predsjednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem i sa privrednicima Kosova.

U delegaciji Crne Gore su i ministri unutrašnjih poslova i održivog razvoja i turizma Mevludin Nuhodžić i Pavle Radulović.

Izvor:AntenaM