Važna podrška Mađarske i SAD na putu ka EU

Ministar odbrane Predrag Bošković u Varšavi na marginama Bezbjednosnog foruma imao je niz bilateralnih sastanaka, na kojima je sa zvaničnicima SAD i zemalja EU razgovarao o modernizaciji crnogorskog odbrambenog sektora, i istakao važnost podrške koja se Crnoj Gori pruža na putu ka EU.

Bošković je imao bilateralni sastanak sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Piterom Sijartom i tom prilikom naglasio da Crna Gora veoma cijeni podršku koju ta zemlja pruža našoj evropskoj perspektivi.

Zaključio je da će Crna Gora nastaviti aktivno i odlučno da sprovodi reforme na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Bošković je razgovarao sa direktorom "Penn Biden Centra" za diplomatiju i globalno djelovanje Majklom Karpenterom, kao i sa Džonom Garamendijem, članom Predstavničkog Doma SAD-a.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, tokom odvojenih susreta sa američkim predstavnicima potvrđena je odlična i sveobuhvatna odbrambena saradnja Crne Gore i Sjedinjenih Država.

Izraženo je zadovoljstvo aktuelnom dinamikom razvoja bilateralne saradnje, sa posebnim akcentom na domene sajber odbrane, modernizacije crnogorskog odbrambenog sektora, školovanja i zajedničkih obuka, kao i doprinosa sistemu kolektivne bezbjednosti.

Izvor:rtcg