Kvalitet goriva uglavnom po standardima

Na benzinskim stanicama se u toku ove godine isporučivalo gorivo koje uglavnom ispunjava zahtjeve propisane standardima, pokazuju podaci Uprave za inspekcijske poslove.

"Imajući u vidu broj uzoraka tečnog goriva uzetih u ovoj godini i rezultate ispitivanja, odnosno broj uzoraka koji nijesu bili usaglašeni sa propisanim zahtjevima, može se konstatovati da je kvalitet goriva na našem tržištu uglavnom u skladu sa propisanim standardima", saopšteno je ovom listu iz Uprave za inspekcijske poslove.

Ove je godine do 20. septembra izvršeno 67 inspekcijskih pregleda benzinskih stanica u kojima je uzeto ukupno 177 uzoraka.

"Za 176 uzetih uzoraka ovlašćena kontrolna kuća je izdala sertifikat o usaglašenosti sa propisanim zahtjevima, dok je za jedan uzorak dostavljen izvještaj da nije usaglašen sa propisanim zahtjevima standarda.

Neusaglašenost se odnosi na destilaciju, tačku paljenja, a radi se o motornom benzinu euro super 95 na benzinskoj stanici preduzeća Euro petrol u Danilovgradu", kazali su predstavnici Uprave.Dodali su da je u ovom slučaju inspektor donio rješenje o zabrani prometa tečnog goriva, do otklanjanja nepravilnosti.

 

 

Izvor:rtcg