Odrediti rok za završetak bez dodatnih troškova

Studenti magistarskih studija pozvali su ministra prosvjete Damira Šehovića da, u komunikaciji sa Univerzitetom Crne Gore (UCG), odredi realan rok u kome bi svi studenti imali priliku da završe taj nivoa obrazovnog procesa bez dodatnih troškova.

Oni su kazali da se suočavaju se sa neprijatnom situacijom budući da su pred početak nove akademske godine obaviješteni da moraju da plate dodatnih hiljadu EUR ukoliko žele da dovedu započete studije do kraja odnosno odbranimo magistarsku tezu ili će biti ispisani.

Studenti su agenciji MINA rekli da je anketa koju su sproveli pokazala da niko od njih ne namjerava da uplati dodatni iznos.

„Osjećamo se diskriminisanim budući da takva politika na Univerzitetu nije sprovođena do sada, pa su starije kolege koje su magistrirale imale na raspolaganju dovoljno vremena za izradu i odbranu magistarskog rada bez ikakvih dodatnih finansijskih pritisaka“, naveli su studenti u otvorenom pismu Šehoviću.

Kako su istakli, očekuju da se i njima omogući da ne plaćaju dodatno ukoliko žele da odbrane magistarski rad kao što je to bio slučaj sa kolegama iz prethodnih generacija, ali i da se za svakog obezbijedi mentorstvo i tema rada budući da je upravo to neophodna komponenta i krajnji cilj postdiplomskih studija.

Izvor:mina