Za kapitalne projekte preko 150 miliona eura

Za kapitalne projekte preko 150 miliona eura

Vlada iz kapitalnog budžeta u 2020.godini planira nastavak realizacije već započetih kapitalnih projekata u sjevernoj regiji procjenjene vrijednosti od preko 150 miliona eura, uz mogućnost započinjanja novih projekata.

Ministarstvo finansija je istaklo da su neistinite, tendenciozne i zlonamjerne tvrdnje koje su objavljene u pojedinim medijima, da Vlada navodno za 12 opština ne predviđa “ni centa“ izdvajanja u kapitalnom budžetu za 2020.

"Naprotiv.Vlada je u 2019. godini u kapitalnom budžetu za pomenute opštine izdvojila preko 22 miliona eura, za realizaciju projekata ukupne vrijednosti od preko 150 miliona eura, čija realizacija će se nastaviti u narednom periodu, imajući u vidu da su dominantno u pitanju višegodišnji projekti", navodi se u saopštenju.Predložena Lista prioritetnih kapitalnih projekata za finansiranje iz kapitalnog budžeta države u 2020. godini, koju je Vlada usvojila, sadrži samo DIO projekata, odnosno samo one projekte koji su rangirani vrednovanjem kriterijuma u skladu sa Odlukom o izradi kapitalnog budžeta i utvrđivanju i vrednovanju kriterijuma za izbor kapitalnih projekata,navedeno je u saopštenju.

Od 29 kapitalnih projekata koji su utvrđeni u Predlogu Liste, dominantno su prisutni projekti višegodišnjeg karaktera, u ukupnoj procijenjenoj vrijednosti od 91 milion eura, te će projekti koji budu utvrđeni u Konačnoj Listi biti realizovani u narednom višegodišnjem periodu.

 

Izvor:rtcg