Nema izbora bez tehničke vlade i ispunjena Briselskog plana

Crnogorska opozicija trebalo bi da bojkotuje sve izbore ukoliko ne bude realizovan Briselski plan i tehnička vlada u skladu sa Sporazumom o budućnosti, ocijenjeno je na sastanku predstavnika pokreta Odupri se i opozicije.

Poručeno je da opozicija treba da prekine sa međusobnim napadima. Nakon sastanka nijesu doneseni konkretni zaključci jer, kako je obrazloženo, nijesu prisustvovali svi potpisnici Sporazuma za budućnost.

Lider pokreta Odupri se Džemal Perović rekao je da dešavanja posljednje sedmice nijesu u duhu Sporazuma, ali da taj dokument još nije direktno prekršen.

Prema njegovim riječima, prekršene su tačke koje se odnose na jedinstveno djelovanje opozicije. On je naglasio da je Sporazum o budućnosti veoma važan, a možda i jedini instrument za mirnu tranziciju vlasti u Crnoj Gori, ali podrazumijeva da sve ide legalnim tokom.

“I dalje stojimo iza ovog Sporazuma. Nije u redu to da se međusobnim prepucavanjima maše ovim sporazumom kao batinom jedni protiv drugih”, naveo je Perović.

On je istakao da opozicione partije jasno dokazuju da im nije stalo do tranzicije vlasti u Crnoj Gori i da ne pokazuju odgovoran stav i želju da preuzmu vlast.

Perović je poručio da se moraju zaustaviti govor mržnje i međusobni napadi u opoziciji i dodao da taj pokret neće više ćutati na opozicione poteze.

“Već ćemo baciti svjetlo na rad i postupke one opozicione partije koja će raditi kako bi pomogla Demokratskoj partiji socijalista (DPS) da nastavi da vlada”, dodao je Perović.

Izvor:MINA