NATO čuva bezbjednost teritorije CG

Ministar odbrane Predrag Bošković ocijenio je da NATO danas nije samo vojni savez, već savez koji 70 godina promoviše vladavinu prava, zaštitu ljudskih prava i demokratije.

Naime, Bošković je čestitao 70 godina NATO saveza.

"U modernoj istoriji ne postoji dugovječniji i uspješniji političko–vojni savez od našeg. To nije samo vojni savez, već savez koji svih ovih 70 godina promoviše vladavinu prava, zaštitu ljudskih prava i demokratije”, rekao je Bošković u video poruci.

On je istakao da su saveznici okupljeni oko ključnih vrijednosti i principa, kojima su beskonačno posvećeni i koji predstavljaju čvrsti temelj garancije stabilnosti i dugovječnosti.

"NATO je danas kredibilniji više nego ikada. Čuva bezbjednost naše teritorije, ali projektuje stabilnost i van svojih granica. Naša kredibilnost je zasnovana na sposobnosti prilagođavanja, efikasnom suočavanju sa savremenim bezbjednosnim izazovima i snažnom jedinstvu saveznica", istakao je Bošković.

On je iskazao uvjerenje da je Alijansa sposobna da odgovori i na sve buduće zadatke ukoliko ostanemo ujedinjeni u različitostima i posvećeni principu "svi za jednog – jedan za sve".

Izvor:rtcg