Partije ne žele političku odgovornost zbog neuspjeha

Opozicione partije suštinski nastoje da se oslobode političke odgovornosti za sve brojnije političke neuspjehe, prikrivajući veoma ozbiljne probleme s kojima se suočavaju, ocijenio je profesor Fakulteta političkih nauka Ivan Vuković.

"Često imam utisak da, bez obzira na retoriku, lideri ovih stranaka zapravo i ne vjeruju u mogućnost da bi jednog dana mogli upravljati političkim razvojem Crne Gore”, kazao je Vuković listu Pobjeda.

Vuković očekuje da će lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić pokrenuti inicijativu za preispitivanje povjerenja stranačkih organa u njegov rad.

“Bio bi to ne samo dokaz političke zrelosti, kakva je recimo nedostajala bivšem lideru Socijalističke narodne partije Srđanu Miliću, već i snažan iskorak u pravcu izgradnje nove političke kulture u Crnoj Gori”, smatra Vuković.

On je ocijenio da dijalog opozicije ne daje konkretne rezultate.“Sasvim je jasno da dominantna linija političke podjele u Crnoj Gori ne odslikava programsko-ideološke razlike među strankama već se u najvećoj mjeri tiče političkih ambicija njihovih lidera", rekao je Vuković.

 

Izvor:mina