Pažin: Plemenita misija kampanje Neželjena

Uspjeh kampanje „Neželjena“ značio bi nesumnjivo i korak naprijed u emancipaciji crnogorskog društva, ocijenio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin.

Kako je saopšteno iz Vlade, Pažin se danas sastao sa predstavnicima nevladine organizacije Centar za ženska prava, pokretačima kampanje „Neželjena“, koja ima cilj da spriječi zloupotrebu medicinskih testova radi prenatalnog odabira pola.

„Želim da pozdravim plemenitu misiju vaše kampanje i da izrazim punu podršku Vlade rješavanju ovog značajnog društvenog pitanja. Uspjeh ove kampanje značio bi nesumnjivo i korak naprijed u emancipaciji crnogorskog društva,” poručio je Pažin.

On je ocijenio da je rješavanje tako osjetljivih i kompleksnih društvenih pitanja zahtijeva udruženu akciju i saradnju državnih institucija, civilnog sektora i građana.

„Uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da prevaziđemo ovaj problem koji zadire u samu srž našeg društvenog bića. Na tom putu su vaša energija, stručna znanja i rad na podizanju svijesti građana od velike važnosti,“ zaključio Pažin.

 

Izvor: mina