Registrovana 63 nova slučaja infekcije

U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, registrovana 63 nova slučaja koronavirusa, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 807 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice i Nikšića po 17, sa Cetinja šest, iz Berana pet, Bara četiri, Kotora tri, Danilovgrada, Kolašina i Tivta po dva i po jedan iz Andrijevice, Bijelog Polja, Herceg Novog, Šavnika i Ulcinja.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 7,8 odsto.

“Tokom srijede IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.794.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 74 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 493.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 285.836.

U Podgorici su aktivna 192 slučaja koronavirusa, Nikšiću 97, na Cetinju 43, u Baru 32, Budvi 18, Kotoru 16, Pljevljima 13, Beranama i Danilovgradu po 12, u Tivtu i Herceg Novom po 11.

U Andrijevici je aktivno devet slučajeva koronavirusa, u Bijelom Polju i Ulcinju po šest, Kolašinu pet, u Rožajama i Šavniku po tri, a u Petnjici, Plavu, Plužinama i Tuzima po jedan.

U Gusinju, Mojkovcu i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

IZVOR:MINA