Registrovano 99 novih slučajeva infekcije

U Crnoj Gori je tokom vikenda registrovano 99 novih slučajeva infekcije koronavirusom, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom subote i nedjelje završile analizu i dostavile rezultate za 977 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 34, Nikšića 29, sa Cetinja 15, iz Pljevalja četiri, Budve tri, a Bara, Berana, Bijelog Polja, Danilovgrada i Kotora po dva.

U Herceg Novom, Šavniku, Tivtu i Ulcinju registrovan je po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za subotu i nedjelju iznosio je 10,13 odsto.

“Tokom prethodna dva dana IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.794.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 92 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 525.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 285.634.

U Podgorici su aktivna 203 slučaja koronavirusa, u Nikšiću 114, Baru 33, na Cetinju 31, u Budvi 27, Pljevljima 24, Herceg Novom 18, u Kotoru 13, Danilovgradu i Tivtu po 12.

U Beranama je aktivno deset slučajeva koronavirusa, u Bijelom Polju sedam, Rožajama pet, Ulcinju četiri, Andrijevici tri, Mojkovcu, Plavu i Plužinama po dva, a u Kolašinu, Petnjici i Šavniku po jedan.

U Gusinju, Tuzima i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

IZVOR:MINA