Svečano otvoren most u Njegnjevu

Predsjednici Vlade Crne Gore i Opštine Bijelo Polje, Duško Marković i Petar Smolović zvanično su danas otvorili most u Njegnjevu. 

Premijer Crne Gore, Duško Marković, poručio je da otvaranje mosta znači novi kvalitet života za građane ovog kraja i dodao da će naredne godine uložiti 150 hiljada eura u izgradnju sportske dvorane u školi „Pavle Žižić“, kao i 100 hiljada eura za uređenje prilaznih puteva ovom mostu.

Podsjetio je da su otvorili tendere za radove u Bijelom Polju u vrijednosti preko 13.500.000 eura, koji se, pored radova na Cmiljači, Đalovića pećini, vodovoda u Zatonu, tiču i rekonstrukcije drugih puteva, prije svega u Koritima, u vrijednosti od 2.000.000 eura.

„Ova i naredna godina će za Vladu, građane i rukovodstvo Bijelog Polja biti period pregnuća i novih rezultata i uspjeha. U to ime obećavam da ćemo sa vama biti svakoga dana kako bi se radovali ovakvim i sličnim projektima, kao i kvalitetnijem životu u Bijelom Polju, na sjeveru i čitavom dijelu Crne Gore“, zaključio je premijer.

Na otvaranju mosta, predsjednik Opštine, Petar Smolović kazao je da je most samo djelić mozaika od ukupnih projekata koje Vlada preko Direkcije javnih radova sprovodi u Bijelom Polju. 

,,Čast je danas otvoriti ubjedljivo najljepši most na Limu, od izvora do ušća, možda ima većih i skupljih, ali ljepšeg zasigurno  nema. Od svih ljudskih građevina mostovi su ono najuzvišenije, jer spajajući obale i ljude,  služe samo plemenitoj svrsi", poručio je Smolović.

Istakao je da ovaj most ima posebnu simboliku, jer najviše služi đacima, a svakim prelaskom bogatiji su znanjem.

“Most je urađen za šest mjeseci, a on je samo djelić mozaika od ukupnih projekata koje Vlada preko Direkcije javnih radova sprovodi u Bijelom Polju, svakodnevno radeći na unapređenju uslova života za sve građane sjevera. Sledeći projekat u ovom naselju nam je sportska sala u OŠ „Pavle Žižić“, koja je već planirana budžetom Direkcije javnih radova da započne u ovoj godini“, izdvojio je Smolović.

Mještanin Njegnjeva, Miloš Marić, smatra da pješački most Potkrajci - Njegnjevo za lokalno stanovništvo znači izlazak u svijet.

„Sa lijeve strane magistrala i veza sa gradom, sa desne osnovna škola, predškolska ustanova i ambulanta, prijatelji i sa jedne i sa druge strane mosta. Most je trebalo da bude završen još proljetos, a stari  srušen 1. avgusta“, istakao je Marić, dodajući da se svi raduju novoj građevini, koja će značiti sigurnost i bezbjednost.

Autorke: Sanja Čujović i Enida Omerhodžić

Foto: Vladimir Jelić i Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE