Novogodišnjim koncertom oduševili sugrađane (video)

Novogodišnji koncert učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje održan je večeras u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu.

Na večerašnjem koncertu predstavili su se sjajni  učenici  sa svih instrumentalnih odsjeka, gudački trio, jedan kvintet, kao i Mali hor, pokazavši svojim sugrađanima šta su sve naučili tokom prvog polugodišta.

Direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot, kazala je da je zadovoljna koncertom, koji je zapravo kruna svega onoga što su radili od septembra.

„Djeca su se pripremila i bila sjajna i večeras. Nadam se da će biti spremna da i unarednompolugodištu radimo ovako, kako bi se spremili za državno, ali i međunarodna takmičenja nagradama“, kazala je Hot, dodajući da se nada da će se zajedno radovati novim uspjesima i nagradama.

Ona je istakla da će se spremati i za drugi po redu Guitar fest koji će biti održan početkom aprila, a koji će koncepcijski biti nešto drugačiji.

„Namjeravamo da proširimo dispcipline, broj takmičara i kategorija, tako da se nadam da ćemo imati veliki broj učesnika, a postoji mogućnost i da festival bude trodnevni“, kazala je Hot.

Večerašnji koncert otvorili su članovi Malog hora, a profesor Miloš Vojinović kazao je da je jako ponosan na njih.

„Spremali smo se od početka školske godine, jako sam zadovoljan, to su učenici četvrtog i petog razreda. Izveli smo dvije kopozicije, jednu kompozitotra i izvođača Goblea, gdje sam bio dirigent i solo, a druga je bila kompozicija iz crtanog filma Coco, za koju sam ja radio aranžman“, rekao je Vojinović.

Učenik Škole za osnovno muzičko obrazovanje i član Malog hora, Despot Nikon Perošević , kazao je da je srećan zbog večerašnjeg koncerta.

“U muzičkoj školi sam već tri godine, mnogo smo se pripremali za večeras i jako sam zadovoljan našim nastupom“, kazao je Despot.

Novogodišnjem koncertu obradovala se i  Ajša Badžić, učenica petog razreda i takođe članica Malog hora.

„Nastupali smo već nekoliko puta, tako da nisam imala tremu, bilo je sjano kao i svih prethodnih puta“, rekla je Ajša.

Novogodišnjim koncertom učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje završili su prvo polugodište školske 2018/2019 godine.

Autorka, foto i video: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE