Učenicima OŠ „Marko Miljanov“ održano predavanje o prevenciji narkomanije

U Osnovnoj školi "Marko Miljanov" održana je tribina o prevenciji narkomanije za učenike devetog razreda.

Ovu aktivnost realizovala je NVO KAN u saradnji sa NVO Demokratski omladinski pokret, NVO Jelovica, Kancelarijom za prevenciju narkomanije, Centrom bezbjednosti Bijelo Polje i Osnovnom školom "Marko Miljanov".

Na tribini su govorili Dejan Bogavac, inspektor za suzbijanje maloljetničke delikvencije i Dragoslav Šebek, rukovodilac opštinske Kancelarije za prevenciju narkomanije.

Izvršni direktor NVO KAN, Nikola Simović, istakao je da je cilj današnje tribine da se djeci koja su u pubertetu skrene pažnja na rizike i štetnost upotrebe droge i psihoaktivnih supstanci, ali i da se kod njih razvije svijest o tome da odbiju drogu kada im se ponudi.

„Ovo je prva aktivnost koju realizujemo u saradnji sa NVO Demokratski omladinski pokret i NVO Jelovica, a kako imamo istu ciljnu grupu, u narednom periodu ćemo zajedno realizovati brojne aktivnosti“, naveo je Simović.

Dejan Bogavac je upoznao učenike sa zakonskom regulativom u ovoj oblasti, dok je Dragoslav Šebek  upoznao učenike sa preventivnim mjerama i poručio učenicima da se suzdrže od konzumiranja bilo koje vrste droge, istakavši da su mladi najosjetljivija i najranjivija grupa stanovništva i da, ukoliko počnu da eksperimentišu sa drogama, veoma lako mogu postati zavisnici.

U okviru ove aktivnosti predsjednik NVO Demokratski omladinski pokret Golub Obradović i predsjednik NVO Jelovica Ivan Šekularac održali su i dvije radionice o prevenciji narkomanije za učenike šestog razreda. Radionicama je prisustvovalo po 20 učenika.

Kako je izjavio pomoćnik direktora Osnovne škole "Marko Miljanov" Edin Numanović, ova škola je i do sada realizovala slične aktivnosti i ubuduće će biti otvorena za saradnju.

Izvor: saopštenje NVO KAN