Nagrada „3. januar“ pripala Amri Štulić, Damiru Kijametu i OK Jedinstvo (video)

Amra Štulić dip. inženjer tehnologije i Damir Kijamet dip. inženjer elektrotehnike dobitnici su ovogodišnje Nagrade „3. januar“ u konkurenciji pojedinaca, dok je u kategoriji pravnih lica najveće opštinsko priznanje pripalo Odbojkaškom klubu Jedinstvo, odlučio je danas Žiri za dodjelu Nagrade „3.januar“.

Od ukupno deset prijavljenih kandidatura, sedam je bilo u pojedinačnoj kategoriji, a tri u okviru pravnih lica, a kako je saopštio predsjednik Žirija Abaz Dizdarević, ono što je delegiralo žiri da na ovaj način donese odluku jeste napor pojedinaca koji su van profesionalnih obaveza i redovnih poslova dali vidljive rezultate.

„Amra Štulić dip. inženjer tehnologije i Damir Kijamet dip. inženjer elektrotehnikeuložili su ekstremni napor da se jedna velika firma, od koje zavisi i privreda našeg grada „Mesopromet Franca“, koja je imala defekt i veliki požar, vrati na noge, njihovim zalaganjem i radom osposobljeni su uređaji i mašine koje su omogućile nesmetan nastavak proizvodnje. Žiri je protumačio da je vrijednost tih ljudi koji se nijesu isticali u javnom smislu, niti tražili priznanje za to, a koji su dobili kandidaturu od svog kolektiva,velika i da treba da bude nagrađena ovim priznanjem i da oni treba da  budu stimulans svim ljudima i u javnoj upravi i u privatnim preduzećima da daju svoj maksimum kako bi naš grad funkcionisao na najbolji način“, obrazložio je odluku predsjednik Dizadrević, napominjući da su odluku donijeli jednoglasno.

Abaz Dizdarević

U konkureciji pravnih lista naveće opštinsko priznaje pripalo je Odbojkaškom klubu Jedinstvo, a kako je saopštio Dizdarević zavrijedili su ga sjajnim rezultatima u prošloj godini.

„Saglasili smo se da rezultati koje je OK Jedinstvo postigao u prethodnoj godini, dvije zlatne krune, jesu nešto što je njih delegiralo za ovo priznanje. Takođe, ovim smo pokazali da sport, kao i kultura i svi ostali segmenti funkcionisanja, treba da budu i jesu prepoznatljivi, a najviše po ovim rezultatima“, istakao  je Dizdarević.

On je napomenuo i da se u najužem krugu našla i učenica Srednje stručne škole, Irena Madžgalj, ali da propisi nalažu da se najviše dvije nagrade dodijele za ovo priznaneje.

Žiri za dodjelu Nagrade „3.Januar“ čine predjsednik Abaz Dizdarević, dok su članovi  Blaga Žurić, Radomir Perišić, Ismar Ćorović, Amer Smailović, Vaso Obradović i Bojana Furtula.

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE