Hana, Orhan, Katarina i Jana uspješni polaznici pozorišne radionice (video)

Talentovani polaznici pozorišne radionice Hana Hadžibegović, Orhan Hodžić, Katarina Karadžić i Jana Rakonjac za glumu su se opredijelili jer je to ono što ih ispunjava, a svaka naredna predstava daje im motivaciju da idu dalje.

Oni su danas gostujući u emisiji ,,Smartovci“, kazali da njihovi vršnjaci treba da prate svoje snove i da nikada ne odustaju od ciljeva.

Učenica šestog razreda osnovne škole ,,Risto Ratković“, Hana Hadžibegović pozorišnu radionicu pohađa već tri godine, za koju se, kaže, opredijelila jer voli da se druži.

,,Lijepo je, oslobađam se treme. Do sada sam igrala tri predstave, a najdraža uloga mi je ona koju sada pripremamo o djevojčicama koje igraju fudbal. Uloge dobijamo tako što kažemo u kojoj ulozi bi se najviše mogli snaći, pa kasnije i gledaju kako kome odgovara i najviše priliči", ističe Hana. 

Četrnaestogodišnji Orhan Hodžić učenik je osnovne škole ,,9. maj“ iz Sutivana, a kako je kazao u današnjoj emisiji angažovanje na sceni dosta mu je pomoglo da poboljša izgovor.

,,Isto kao i Hana sam imao tri predstave i nekako mi je najdraža uloga fudbalera, u predstavi koju sada radimo. Možda zbog toga što volim da se bavim sportom. Najdraža uloga mi je uloga mrava, sa kojom sam osvojio nagradu za najtalentovanijeg mladog glumca“, dodaje Orhan.

Hana, Orhan, Katarina i Jana kazali su da ih nastavnici Izet Mulabegović i Nada Pavićević obično savjetuju da lijepo govore, budu fokusirani na rad i prate svoje snove.

Orhan je istakao da kada odaberu dramski tekst, potrebno je vremena da bi isti više puta čitali i pripremili se za scenu.

Učenica osnovne škole ,,Pavle Žižić“, Katarina Karadžić, već četiri godine aktivno pohađa radionicu.

,,Uvijek sam voljela da glumim, pa su mi roditelji predložili da se upišem. Nije teško mijenjati likove i stanja, bitno je samo da se tekst dobro savlada", navodi Katarina.

Jedanaestogodišnja Jana Rakonjac, učenica osnovne škole ,,Risto Ratković“ pet godina je član radionice koju je upisala jer joj se, kako ističe, učinilo zanimljivim.

,,Potrebne su mi dvije ili tri probe kako bih savladala tekst, i onda bila spremna za scenu. Jednom mi je čak pripala i uloga štuke koja mi je baš zanimljiva", ističe Jana. 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE