Premijerno prikazan film "All we need is love!" (video)

Kratki igrani film "All we need is love!", premijerno je prikazan večeras u bjelopoljskom Centru za kulturu "Vojislav Bulatović Strunjo".

Radi se o orginalnom projektu profesora i nastavnika Srednje stručne škole u kome je učestvovalo i oko 15 mladih sa posebnim obrazovnim potrebama.

Film nosi snažnu poruku o tome kako se na praktičan način baviti inkuzijom djece sa posebnim obrazovnim potrebama, a kako je večeras kazao profesor Rafet Mulić, film "All we need is love!" jasno pokazuje da je JU Srednja stručna škola otvorena za sve.

Rafet Mulić

„Srednju stručnu školu svake godine upisuje sve veći broj djece sa posebnim obrazovnim potrebama i ovo je još jedan način da im pokažemo da su jednaki, da imaju ista prva i da su prihvaćeni. Naime, večerašnju priču smo započeli prije dva mjeseca i to na prijedlog direktora Semira Balića, a iako u tom trenutku nijesmo vjerovali da možemo uspjeti da snimimo film, uspjeli smo i jako smo ponosni na to“, istakao je Mulić na večerašnjoj premijeri.

On je naglasio da film "All we need is love!" nije kraj njihove borbe za jednaka prava i mogućnosti svih.

„U aprilu smo organizovali sportsku manifestaciju „Svi smo šampioni“, sada film, ali svakako da ovo nije kraj, jer planiramo još mnogo aktivnosti i kako bi dokazali da je svi naši učenici imaju ista prava i jednake šanse za učešćem u aktivnostima škole“, poručio je Mulić.

Specifičnost ovog filma je da je urađen potpuno amaterski i da su svi koji su radili na njegovom stvranju potpuni amateri i po prvi put su se našli u ovakvoj ulozi, počevši od glumaca, režisera, scenarsta, producenata, kazala je Sanela Rovčanin.

Sanela Rovčanin

„Film je nastao iz prvobitne zamisli da se napravi jedna školska predstava, međutim posvećenost djece na probama, njihovo druženje i osjećaj zadovoljstva što rade na predstavi je podstakla nas zaposlene u Srednjoj stručnoj školi da predstavu pretočimo u jedan kratki igrani film, što je dodatno obradovalo naše mlade glumce i uspjeli smo da našu zamisao sprovedmo u djelo“, kazala je Rovčanin.

Ona se posebno zahvalila Ministarstvu za rad i socijalno staranje, Centru za kulturu, NVO Klub kulture, UOSI „Elipsa“ i Udruženju „Oaza“, foto „Zoom“ i NVO „Lens“, bez kojih, kako je istakla ne bi uspjeli.

Autorka, foto i video: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE