Korać poručio mladima da vjeruju u sebe, i teže ciljevima (video)

Bijelo Polje se može pohvaliti dobrim sportistima, kako onima koji ovdje stiču znanja i vještine tako i onima koji gdje dog da odu – u srcu nose svoj grad, i ne zaboravljaju prve sportske korake koje su napravili u ovdašnjim klubovima. 

Jedan od njih je i istaknuti fudbaler Žarko Korać, koji je svoju karijeru započeo u fudbalskom klubu Omladinac, kasnije je svoje uspjehe nadgrađivao u klubu Zeta, Vojvodine, Šerif iz Moldavije, Hapoel Haifa i Beitar iz Jerusalima, u FK Kuantan Malezija, a nakon toga igrao do oktobra za Sisaket sa Tajlanda.

Gostujući danas u emisiji ,,Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Korać koji je najbolji strijelac u istoriji crnogorskog fudbala kazao je da nije bilo lako igrati daleko od porodice i prijatelja.

,,Bilo je teško navići se na drugačiji način života, daleko od porodice i prijatelja, ali ako imate cilj – sve se može postići. Sada je drugačije, djeca imaju mogućnost da pohađaju više škola fudbala, ja kada sam počinjao postojala je samo jedna, i sve to dobrih talenata  igralo je u toj školi, sada je teže jer su talenti raspoređeni u više grupa i pohađaju razne škole fudbala, ali svakako da u Bijelom Polju ima dosta talenata“, navodi Korać.

Žarko Korać

On dodaje da crnogorskom fudbalu nedostaje infrastruktura.

,,Svaki klub ima svoj način rada, mada su uslovi dosta bolji u drugim zemljama nego ovdje u Crnoj Gori, pogotovo u Izraelu. Oduševljen sam tom zemljom, u kojoj sam se zadržao četiri godine.  Dosta kasnimo, opet dajem primjer Izraela, to je zemlja koja ima fantastične stadione, terene, infrastrukturu, dobri su uslovi treniranja, tako da nama to nedostaje, infrastruktura i finansije. Smatram da je privatizacija rješenje da se takvo stanje popravi“, objašnjava Korać.

On je istakao da se i danas sjeća savjeta trenera koji su mu upućeni još kao dječaku.

Žarko Korać u emisiji ,,Sportski magazin"

Dodaje da je najviše ponosan na prvu titulu sa fudbalskim klubom Zeta, kada su ostvarili titulu šampiona Crne Gore.  

,,Ako neko profesionalno želi da se bavi fudbalom treba da bude disciplinovan, da se zdravo hrani, redovno spava. Mladima bih poručio da vjeruju u sebe, idu ka svom cilju, i da od njega nikada ne odustaju“, zaključuje Korać.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Darko Braič

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE