Omladinci FK ,,Jedinstvo“ ostvarili planirani cilj na kraju polu-sezone (video)

Omladinski tim fudbalskog kluba ,,Jedinstvo“ postiže sjajne rezultate, tako da se Bijelo Polje može pohvaliti dobrim i uspješnim fudbalerima, koji gdje god da su– u srcu čuvaju svoj grad i klub u kojem su napravili prve sportske korake.

Gostujući danas u emisiji ,,Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, trener omladinac Jedinstva, Sead Babača, kazao je da su zadovoljni dosadašnjim rezultatima u ovom dijelu sezone.

,,Cilj koji smo sebi postavili početkom sezone postignut je, plasirali smo se u Play-off Omladinske lige Crne Gore, što znači da ćemo u drugom dijelu igrati tu Ligu plasmana za prvaka. Glavni cilj nam je afirmacija mladih igrača, omladinski tim i postoji zbog toga da bi oni što prije zaigrali za seniorsku ekipu. Ove godine smo imali tri omladinca koji su nastupili u ovoj polusezoni za seniorski tim Jedinstva koji se takmiči u Drugoj ligi. Preko toga njih šest je i priključeno radu seniorske ekipe, tako da sam zadovoljan što je njih toliko na tim treninzima“, istakao je Babača.

On dodaje da su jedina ekipa u Crnoj Gori koja je uzela skalp dvije najbolje omladinske ekipe u državi.

,,Sada imamo omladinaca 11 u klubu, ali imamo veliku bazu u kadetskoj selekciji tako da na treninzima imamo 24 dječaka. Imamo mogućnost da iz kadetske ekipe uključimo one koji se istaknu. Uslovi treniranja nam nijesu na zavidnom nivou, dok ne napravimo pomoćni teren – ne možemo da razmišljamo o ozbiljnim rezultatima. Kasnimo za klubovima u Crnoj Gori, i u odnosu na njih smo u velikom zaostatku, ali se nadamo pomoćnom terenu uskoro", dodaje trener Babača. 

Nekadašnji igrač Sjeverne zvijezde i Jedinstva, Marko Rakonjac sada igra u klubu Čukarički iz Beograda, a kako je kazao u današnjoj emisiji lijepe uspomene ga vežu za ova dva kluba.

,,Mnogo je bilo lakše dok sam bio u Bijelom Polju, sa svojom porodicom, drugovima i kolegama, ali sada sam se snašao i u Beogradu. Rad se dosta razlikuje, u Čukaričkom se više radi na fizičkoj spremnosti, dok u našem gradu više na tehničkoj spremi. Znanje naučeno od malih nogu u bjelopoljskim klubovima dosta mi je pomoglo za moje dalje angažovanje. Teško je igrati na terenu, potrebno je i da radimo individualne treninge kako bi rezultati bili uspješni“, iskren je Rakonjac.

Fudbaler omladinskog tima Jedinstva, Vasilije Kovačević tokom ovog dijela sezone izdvojio je utakmicu i pobjedu sa Sutjeskom kao jednu od važnijih.

,,Već pet godina igram u klubu Jedinstvo koji mi je dosta pomogao da se afirmišem za dalji rad u crnogorskom fudbalu, i mislim da ću od ove sezone ići dalje. Nedjeljno obavimo oko sedam treninga, i treniram individualno, to je onaj trening koji je neophodan. Drago mi je što sam priključen i prvom timu Jedinstva“, navodi Kovačević. 

Rakonjac i Kovačević saglasni su da je potrebno puno truda i odricanja za one koji žele da se bave aktivno fudbalom. Oni su poručili mladima u našem gradu da se okrenu sportu, da aktivno treniraju i rade, a uz to je potrebno puno odricanja, koje će im kasnije, ističu, pomoći u budućnoj karijeri.

Trener Babača je istakao da već 18. januara naredne godine imaju prozivku omladinske ekipe, gdje će se, prema njegovim riječima, znati ko odmah prelazi u prvi tim, a sve praznine će popuniti kadeti.

Repriza emisije Sportski magazin biće emitovana danas na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30 časova.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Darko Braič

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE