Učenici u Ravnoj Rijeci organizovali sajam tradicionalnih jela (video)

Sajam tradicionalnih jela i ljekovitog bilja, koji su pripremili učenici osnovne škole ,,Aleksa Bećo Đilas”, iz Ravne Rijeke, organizovan je danas u prostorijama ove vaspitno obrazovne ustanove.

Godinama unazad zaposleni i učenici ove škole, organizuju sajam sa željom i namjerom da prisutne podsjete na tradicionalna, i većinom zaboravljena jela.

,,Pripremljena su jela koja su spremale naše bake i majke, po receptima koji se prenose sa generacije na generaciju. Imali smo priliku da svi uživamo u raznolikosti, mašti i kreativnosti djece koja su pokazala na pravi način kako se njeguje tradicija, a to je primjer koji bi trebali da slijedimo mi stariji”, kazao je za Radio Bijelo Polje, direktor JU OŠ ,,Aleksa Bećo Đilas”, Nebojša Korać.

Korać je naglasio da će škola na ovaj način njegovati dugogodišnju tradiciju, jačati vezu između roditelja, mještana ovog kraja i same škole, jer na jučerašnjem pripremanju jela uključeni su bili svi članovi porodica djece koja su donijela svoje proizvode

Od ukupno osam štandova koliko je bilo izloženo na sajmu, za najbolje osmišljeni štand proglašeni su učenici osmog razreda, iako su svi zavrijedili nagradu.  

Profesorica i predsjednica žirija na sajmu tradicionalnih jela, Vasilija Novović,  pohvalila je sve učenike koji su učestvovali u pripremanju, na njihovom trudu za opčuvnje naše tradicije i porijekla.

U organizovanju sajma učestvovali su svi učenici, od prvog do devetog razreda osnovne škole ,,Aleksa Bećo Đilas”.

 

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE