U Hitnoj službi veliki broj pacijenata sa prelomima ekstremiteta

Ljekarsku pomoć u Hitnoj službi tokom protekla 24 sata zatražilo je 44  sugrađana a dežurne ekipe su  7 puta intervenisale na terenu. Veliki broj pacijenata se javio zbog  lomova ekstremiteta izazvanih padovima, pa  ljekari savjetuju oprez zbog poledice.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana rođene su dvije bebe.

Zbog radova na elektromreži bez struje će od 9 do 15 časova biti Ravna Rijeka i Ivanje, saopštili su iz CEDIS-a, dodajući da će na ostalom području opštine snabdijevanje  električnom energijom biti uredno.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno,  saopštili su iz Vodovoda-Bistrica, dodajući da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima, a u višim predjelima ima poledice, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG). Oni su kazali da je na dionicama kroz usijeke ima odrona. Zimska oprema obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove. Iz Auto moto saveza su kazali da je upotreba zimske opreme za sva vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna na svim putevima, ukoliko postoje zimski uslovi na njima poput snijega, leda ili poledice. Na putu Plužine-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj kamionima sa prikolicom i šleperima. Zbog radova na mostu Meljestak na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

U Crnoj Gori danas pretežno oblačno na primorju i u nižim predjelima na jugu sa kišom ponegdje i grmljavinom, a u ostalom dijelu zemlje uglavnom sa snijegom i susnježicom. Više padavina poslijepodne i tokom noći. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, poslijepodne ili krajem dana u sjevernim, a u večrnjim satima ili tokom noći i u ostalom dijelu zemlje, pojačan do jak, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha -10 do 5, najviša dnevna -1 do 12 stepeni.