Studenti Fakulteta vizuelnih umjetnosti farbali kutije za struju

Studenti Fakulteta vizuelnih umjetnosti (FVU), iz Bijelog Polja i Podgorice, danas su u ulici Tršovoj i dijelu pored kružnog toka, farbali i ukrašavali kutije za struju, kako bi taj dio grada učinili ljepšim.

Studenti su danas ofarbali tri kutije, kako je bilo i planirano, a na njima će dominirati osnovne boje u likovnom slikarstvu, crvena, žuta i plava.

Studentkinja treće godine Fakulteta vizuelnih umjetnosti, iz Podgorice, Tina Nerac, koja je bila inicijator ideje, kazala je za Radio Bijelo Polje da je veoma srećna što je ista sprovedena u djelo.

,,Ideja je bila da u Bijelom Polju napravimo neku zanimljivu atrakciju, a to je street art u gradu, i počeli smo od dosadnih kutija za struju, i radeći na njihovom uljepšavanju smatramo da ćemo dodati drugu dimenziju ulicama ovog lijepog grada“, istakla je Nerac.

Studenti FVU iz Podgorice odabrali su Bijelo Polje kao početni grad za ovu ideju, iz razloga što fakultet ima predstavništvo u ovom gradu, i da bi na neki način ojačali saradnju sa kolegama.

U današnjoj akciji ukrašavanja kutija učestvovalo je 15 studenata iz Podgorice i Bijelog Polja, a zahvaljajujući njima one će izgledati kao ilustracija knjige.

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE