Mlađe selekcije košarkaškog kluba ,,Jedinstvo” postižu brojne uspjehe (video)

Pored seniora košarkaškog kluba ,,Jedinstvo 1950“, brojne uspjehe upisuju i mlađe selekcije  ogranka kluba, pa su kadeti savladali juče na svom terenu ekipu Ibra iz Rožaja, rezultatom 68:54, u utakmici devetog kola Lige mladih kadetske kategorije.

Gostujući tim povodom u emisiji ,,Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, trener mlađih selekcija košarkaškog kluba Jedinstvo, Velibor Korać, kazao je da je tokom utakmice protiv Ibra bilo dosta ,,padova”, ali i dobrih trenutaka i akcija koje je vjerna bjelopoljska publika pozdravila.

,,Zadovoljan sam postignutim rezultatom, juče je najefikasnijji u ekipi bio kapiten Dražen Madžgalj koji je postigao 26 koševa, ispratio ga je sa 16 koševa Boban Stefanović, a veliki udio su pružili i ostali saigrači. Protivnik im je bio veoma nezgodna ekipa za igru, dosta su agresivni, tako da sam i prije utakmice upozorio igrače da ćemo teško doći do pobjede”, istakao je Korać.

On pojašnjava da je lijepo raditi sa djecom, koja su spremna da daju sve od sebe kako bi rezultat bio uspješan.

Trener mlađih selekcija košarkaškog kluba ,,Jedinstvo", Velibor Korać

,,I ove godine smo nastavili dobar rad sa kadetskom ekipom koja ima još jedno gostovanje u Pljevljima, i to će biti jedna od najtežih utakmica u postizanju svojih ciljeva, da ovjerimo prvo mjesto i plasiramo se u kadetsku Ligu Crne Gore”, dodaje Korać, i ističe da je cilj kluba afrimacija mlađih selekcija.

Mladi i talentovani košarkaš Dino Beganović igra za pionirsku selekciju košarkaškog kluba ,,Jedinstvo 1950”, već pet godina, i zajedno sa ekipom postiže sjajne rezultate.

,,Nedjeljno obavimo pet treninga, nekada i vikendom, ali prva sam smjena u školi tako da uspijevam da uskladim sve obaveze u školi sa treninzima. Posljednju pobjedu imali smo protiv ekipe iz Berana koju smo dobili sa deset razlike. Uvijek igramo fer play, imamo dosta teških utakmica. Do sada smo odigrali četiri kola i imamo sve pobjede”, naglašava Beganović.

Košarkaš pionirske selekcije ,,Jedinstva", Dino Beganović 

Trener Korać je kazao da često savjetuje svoje igrače da im priorritet budu porodica, škola, i sport.

,,U konkurenciji pionira u narednom periodu igramo protiv kluba iz Rožaja, nadamo se pobjedi I da dio polusezone završimo sa prvim mjestom na tabeli”, zaključuje Korać, i poručuje mladima u našem gradu da slobodno vrijeme posvete sportu. 

Trener mlađih selekcija košarkaškog kluba ,,Jedinstvo" Velibor Korać i igrač Dino Beganović, u emisiji ,,Sportski magazin" 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonskarealizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE