Donošenjem strateških planova bjelopoljska lokalna uprava dugoročno rješava pitanja iz oblasti ruralnog održivog razvoja (video)

Lokalna samouprava usvojila je ili je u fazi donošenja pet strateških dokumenata kojima se duguročno uređuju i rješavaju pitanja iz oblasti ruralnog i održivog razvoja i očuvanja životne sredine, kazao je Jasmin Ćorović, sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj.

Gostujući u emisiji „Eko zona“, Radija Bijelo Polje, Ćorović je podsjetio da je 2016. godine usvojen i u toku je realizacija Lokalnog plana upravljanja komunalnim i neopasnim otpadom, a da su u fazi  izrade i usvajanja lokalni planovi zaštite biodiverziteta Bijelog Polja 2018 – 2023, zaštite životne sredine 2019 -2020. i razvoja malinarstva 2019 - 2025. godine. U planu je kaže i izrada Lokalnog strateškog plana ruralnog plana, za naredni četvorogodišnji period. 

“Održivi i ruralni razvoj su dvije oblasti na kojima se do sada nije toliko radilo, a koje zaslužuju jedan poseban tretman na lokalnom nivou. U tom cilju je i prije prije tri godine osnovan ovaj sekretarijat, kako bismo djelovali strateški i postavili temelje za ove dvije oblasti. U tom smislu smo i pristupili izradi i donošenju kratkoročnih ili dugoročnih planova, koje se tiču ne samo zaštite životne sredine već i  ruralnog i održivog razvoja. Neki  od tih planova su donijeti, neki su u fazi donošenj ili planiranja”, kazao je Ćorović.

Repriza emisije “Eko zona” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio: Sanida Kajević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje