Predavanje o sidi na radionici u opštinskom Crvenom krstu

Povodom Nedjelje Crvenog krsta koja se u Crnoj Gori obilježava od  29. novembra do 6. decembra, Opštinska organizacija Crvenog krsta u saradnji  sa Sekretarijatom za lokalnu samoupravu,  Kancelarijom za  mlade i Domom zdravlja, organizovala je tribinu za srednjoškolce u susret Međunarodnom danu borbe protiv HIV/AIDS-a.

O sidi,načinima prenošenja virusa i rizičnom ponašanju, učenicima sve tri bjelopoljske srednje škole govorio je dr Milan Vuković. 

Pozdravljajući srednjoškolce u ime lokalne uprave, Saida Čikić, sekretarka  Sekretarijata za lokalnu samoupravu, kazala da je  cilj današnje tribine podizanje svijesti zajednice o problemu HIV-a i pružanje pomoći i razumijevanja oboljelima od ove bolesti.

Zoran Rudić, sekretar opštinske humanitarne organizacije najavio  je da će narednih dana biti organizovane  i posjete starim i bolesnim licima, siromašnim porodicama i Romima koji žive na području naše opštine, zatim akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, aktivnosti u okviru Kluba mladih i druge aktivnosti.

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje