Atletski savez Crne Gore obilježio dugu tradiciju postojanja (video)

Atletski savez Crne Gore tokom ovog mjeseca obilježio je značajne jubileje, 70 godina od osnivanja Saveza, i 135 godina atletskog sporta u Crnoj Gori, a selekor atletske reprezentacije Crne Gore, trener i šef stručnog štaba atletskog kluba ,,Jedinstvo“, Osman Erović kazao je da naš grad ima čime da se ponosi kada je u pitanju ,,kraljica sporta“.

,,Atletika kao sport kompletno je impozantan, i ovaj jubilej podsjeća na jedan veliki prostor koji dokazuje koliko je bitan značaj tog sporta. Rezultate koje ostvaruje atletski klub ,,Jedinstvo“ su u nekom kontinuitetu, ali uvijek može više i bolje. Predodređeni smo, imamo izuzetan talenat i materijal za ostvarivanje vrhunskih rezultata što smo i dokazali, međutim nijesmo baš na zavidnom nivou, jer nam glavni grad nema atletsku stazu, ali nadamo se da će u narednom periodu i taj problem biti riješen“, ističe Erović.

U okviru manifestacije obilježavanja značajnih jubileja uručene su Zlatne plakete, među kojima i Opštini Bijelo Polje za ukupan doprinos razvoju atletike - kao jedne od osnovnih i najraširenijih sportskih grana u našem gradu.

,,Opština Bijelo Polje je apsolutno zaslužila to priznanje, jer je poznato koliko baštini atletski sport. Naš grad prepoznatljiv je po dobrim rezultatima atletičara i to datira odavno, što je i prepoznao Atletski Savez Crne Gore“, ističe Erović.

U ASCG sada se sumiraju utisci pred kraj sezone, uručuju priznanja i dodjeljuju nagrade najboljima, a u reprezentaciji su i tri takmičara iz Bijelog Polja.

,,Rezultati su kao i svake godine u Savezu dobri, sada već idemo na takmičenja sa ostvarenim normama koje su rigorozne da bi otišli na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo, a mi smo imali i svjetskih prvaka i juniorskih finalista, zaista dobri rezultati, što prepoznaje Ministarstvo sporta i Crnogorski olimpijski komitet“, dodaje Erović.

On je kazao da uslovi treniranju u Bijelom Polju zahtijevaju bolju stazu, koja trenutno ne zadovoljava kriterijume.

,,Postoji dobra volja da i to bude riješeno. Lokalna uprava na čelu sa predsjednikom Smolovićem krenula je u pravcu da se stvore adekvatni uslovi koje ovaj grad zaslužuje. Prioritet je atletska staza. U narednom peirodu klub ,,Jedinstvo” će opravdati sve ove postignute rezultate, naredne godine nas čekaju jaka takmičenja ”, pojašnjava Erović.

 

Repriza emisije ,,Sportski magazin“ biće emitovana danas na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30 časova. 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE