Osnovci iz Sutivana uspješni u brojnim školskim sekcijama (video)

Učenici osnovne škole ,,9. maj“ iz Sutivana Đurđa Knežević, Orhan Hodžić i Iva Lalević posvećeni su učenju i usavršavanju znanja, ali uz dobru organizaciju uspješno završavaju i sve obaveze u okviru brojnih vannatsavnih aktivnosti.

Gostujući danas u emisiji ,,Smartovci“, Radija Bijelo Polje, oni su poručili svojim vršnjacima da više vremena provode napolju, druže se i manje vremena koriste za gledanje nepotrebnog sadržaja na telefonu.

Učenica devetog razreda Đurđa Knežević u slobodno vrijeme kući i u školi - voli da crta.

,,Inspiraciju za crtanje obično pronalazim u prirodi, događajima oko sebe, i sama često smislim temu. Najviše volim da crtam portrete, kojih sam do sada nacrtala desetak“, ističe Đurđa.

Đurđa Knežević, Orhan Hodžić i Iva Lalević - OŠ "9. maj" Sutivan

Trinaestogodišnji Orhan Hodžić pohađa sekciju recitatora, a do sada je više puta učestvovao na smotri recitatora za učenike osnovnih škola.

,,Jednom sam i osvojio prvo mjesto, gdje sam se predstavio pjesmom ,,Majka“. To je svakako bilo jedno novo i lijepo iskustvo za mene, imao sam tremu na početku, ali ona vremenom prolazi“, navodi Hodžić.

On pohađa i dramsku sekciju već tri godine, a kako je istakao za glumu se najviše opredijelio  zbog usavršavanja svog izražavanja.

Đurđa Knežević, Orhan Hodžić i Iva Lalević - OŠ "9. maj" Sutivan

,,Najdraža mi je do sada uloga mrava, nije bila dosta zahtjevna ali sam zahvaljujući njoj osvojio nagradu za najtalentovanijeg glumca na takmičenju u našem gradu“, objašvanjava Orhan.

Đurđa, Iva i Orhan kazali su da u slobodno vrijeme šetaju sa svojim drugarima, provode vrijeme sa kućnim ljubimcem, i završavaju školske obaveze.

Učenica sedmog razreda Iva Lalević već šest godina pohađa muzičku školu.

,,Sviram violinu u klasi profesorice Ande Bushi, a za taj instrument sam se opredijelila jer volim zvuk violine. Na takmičenju u Herceg Novom prije dvije godine osvojila sam srebrnu liru. Kada putujemo lijepo je, družimo se i upoznajemo nove prijtelje“, ističe Iva.

Ona dodaje da se sada ne priprema za takmičenje, ali da aktivno vježba i svira kompozicije. Iva ističe da je potreban dobar plan i organizacija kako bi sve obveze završila u predviđenom roku.

Đurđa Knežević, Orhan Hodžić i Iva Lalević - OŠ "9. maj" Sutivan

,,Treniram i odbojku u klubu ,,Jedinstvo“ i pronalazim se u tom sportu. Sviđa mi se način igranja“, navodi Lalević.

Đurđa se aktivno priprema za državno takmičenje iz fizike, a kako je istakla u današnjoj emisiji očekuje dobre rezultate.

,,Bitno je učestvovati, pa i ako ne osvojim neku nagradu, bitno je da imam znanje iz tog predmeta. Zadaci jesu teški ali u pitanju su sitnice, koje, kada se savladaju lako riješe zadatak“, pojašnjava Đurđa.

Đurđa, Iva i Orhan u današnjoj emisiji su naglasili da uče dnevno oko dva do tri sata, da nemaju poteškoća jer uče sa razumijevanjem. Imaju mobilni telefon, ali ga ostavljaju kući,  i dnevno vremena provode dva sata gledajući sadržaje na njemu. Bili su jasni da telefon i internet mogu da im posluže za rješavanje zadataka, čitanje lektira koje nijesu dostupne u bibliotekama i korisnim sadržajima.

 

Repriza emisije ,,Smartovci“ biće emitovana danas na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30 časova.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Darko Braič

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE