Naplata poreskog duga u našoj opštini povećana poslednjih godina

Stepen naplate poreskog duga na području naše opštine povećava se iz godine u godinu, a tome su doprinijeli kako fiskalna disciplina poreskih obveznika tako i poreske olakšice koje lokalna samouprava donosi u cilju stvaranja povoljnijeg privrednog ambijenta, kazao je Veselin Merdović, direktor Uprave javnih prihoda.

Gostujući u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje on je podsjetio i da je utvrđivanje, naplata i kontrola javnih poreza i poreza na nepokretnosti u nadležnosti Opštine od 2003. godine, do kada je taj posao obavljala  Poreska uprave Crne Gore.

“Tokom 2006. godine naplaćeno je 200 hiljada eura poreskog duga, a 2015. godine, taj iznos je više nego udvostručen. Prije dvije godine   smo naplatili oko 750 hiljada eura, dok je lani naplaćeno ok 870 hiljada poreza. Stepen naplate kod pravnih lica kreće se  od 70 -75 posto, dok je kod fizičkih lica on nešto niži i iznosi oko 50 odsto”, ističe Merdović, dodajući da je većoj naplati poreza doprinijelo više faktora.

Veselin Merdović, direktor Uprave javnih prihoda

“Poboljšan je rad u Upravi javnih prihoda, mijenja se svijest građana, poreskih obveznika o obavezi plaćanja poreza, ali su tome značajno doprinijele i odluke koje je naša lokalna uprava donijela o umanjenju poreza i ostalih dažbina, a sve u cilju stvaranja povoljnijeg privrednog”, kaže prvi čovjek lokalne Uprave javnih prihoda.

 

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Sanida Kajević

Audio obrada: Sanida kajević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje