Učenici OŠ ,,Vuk Karadžić”: Dobra organizacija i učenje - put do cilja (video)

Učenici osnovne škole ,,Vuk Karadžić” iz Bistrice, Rijalda Kos, Anida Pilica i Daris Pilica pored odličnog uspjeha u školi, dobre rezultate postižu i u brojnim vannstavnim aktivnostima. Gostujući u emisiji ,,Smartovci”, Radija Bijelo Polje, kazali su da samo uz dobar plan, organizaciju i neprestani rad mogu postići uspjeh, i ostvariti svoje ciljeve.

Učenica devetog razreda ove obrazovne ustanove, Rijalda Kos, dramsku sekciju pohađa četiri godine, a kako je kazala u današnjoj emisiji gluma je ono što je ispunjava. Talenat za glumu kako ističe, primijetila je nastavnica koja je i mentor sekcije.

,,Najviše se pronalazim u tome, kada izađem na scenu  osjećam se srećno. Do sada sam se oprobala u ulozi Roma i razmažene djevojčice. Nije teško mijenjati sva ta stanja i raspoloženja, jer ukoliko to volite onda vam i ,,ide od ruke“, dodala je Rijalda.

Učenica šestog razreda, Anida Pilica pet godina pohađa muzičku školu, scvira flautu, i do sada je učestovala na četiri takmičenja.

,,Na tim takmičenjima osvajala sam prvo, drugo i treće mjesto, ali svakako bitno je učestvovati i družiti se. To je jedno novo iskustvo, koje se pamti”, dodaje Anida.

Pored svih vannastavnih aktivnosti, Rijalda, Anida i Daris odlični su učenici, a kako su istakli u današnjoj emisiji, potrebna je dobra organizacija kako bi sve obaveze uspjeli da završe na vrijeme.

Trinaestogodišnji Daris Pilica bavi se aktivno sportom, a učešćem na školskim takmičenjima osvajao je brojne nagrade.

,,Fudbal treniram i u privatnoj školi, i najviše sam tome posvećen. Pored toga pohađam i sekciju Mladi geografi”, dodaje Daris. On ističe da uživa i u šetnji sa psima.

Rijalda pored pohađanja dramske sekcije, recituje i pjesme, kako navodi, najviše voli da kazuje stihove ljubavnih.

,,Učestvovala sam na smotri recitatora pjesmom ,,Prva ljubav” gdje sam dobila zahvalnicu za učešće”, navodi Rijalda. Obzirom da ove godine završava osnovnu školu, želja joj je da upiše Dramske umjetnosti.

Učenici osnovne škole ,,Vuk Karadžić” podržavaju moderne tehnologije, koje im pomažu u rješavanju zadataka za školu, i boljeg razumijevanja gradiva.

,,Mobilni telefon koristim kada završim sve svoje školske obaveze. Dosta mi pomaže i da lakše savladam gradivo iz muzičke škole, da vidim intervale”, kazala je Anida Pilica.

 

Repriza emisije ,,Smartovci” biće emitovana danas na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30 časova.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE