U Bijelom Polju počeo trodnevni trening za pisanje prijedloga praktičnih javnih politika (video)

Trodnevni trening za pisanje prijedloga praktičnih javnih politika, koji organizuje NVO ,,Bjelopoljski demokratski centar", počeo je danas u Bijelom Polju, a obuku pohađa 20 predstavnika nevladinih organizacija.

Obuka za pisanje prijedloga za praktične politike za cilj ima  razvoj otvorenog, demokratskog društva, razvoj inkluzivnog i transparentnog procesa kreiranja praktičnih politika i donošenja odluka, a kako je danas kazao predsjednik NVO ,,Bjelopoljski demokratski centar" Zdravko Janjušević, posebno je važna za lokalne i manje razvijene nevladine organizacije.

“Ovim treningom želimo da ojačamo kapacitete lokalnih nevladinih organizacija, da pružimo im neophodna znanja i vještina za pisanje prijedloga praktičnih javnih politika i da ih motivišemo da još aktivnije djeluju i učestvuju u kreiranju javnih politika i donošenju odluka na lokalnom nivou”, istakao je Janjušević, dodajući da obuku vodi Ruždija Strujić, dugogodišnji NVO aktivista.

Janjušević je podsjetio da se NVO ,,Bjelopoljski demokratski centar" kontinuirano bavi aktivnostima koje imaju za cilj jačanje kapaciteta lokalnih organizacija.

“U proteklom periodu sproveli smo niz obuka za pisanje prijedloga projekata, za učešće u procesu donošenja odluka, za strateško planiranje i lobiranje i ovo je samo nastavak aktivnosti, kako bi završili taj proces”, kazao je predsjednik NVO ,,Bjelopoljski demokratski centar".

Trening za sticanje znanja i vještina za pisanje prijedloga praktičnih javnih politika nastavak je realizacije projekta ,,Aktivna uloga nevladinih organizacija – put do boljeg razvoja lokalne zajednice”, koji NVO ,,Bjelopoljski demokratski centar" realizuje uz podršku  Centra  za razvoj nevladinih organizacija, a u okviru programa ,,Moja zajednica snažna zajednica“,  koji finansira Evropska Unija.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE