Učenje njemačkog jezika – doprinos obrazovanju mladih (video)

Kurs njemačkog jezika koji realizuje Nevladina organizacija ,,Centar za razvoj aktivizma i volonterizma kod mladih KAN“, u okviru projekta ,,Edukativni centar Smart“, počeo je u Bijelom Polju.

Gostujući tim povodom u emisiji ,,Šta može Nvo“,Radija Bijelo Polje,  predsjednik NVO ,,Kan“, Nikola Simović, kazao je da su prije mjesec dana započeli realizaciju projekta, koji ima za cilj doprinos neformalnom obrazovanju mladih kroz učenje njemačkog jezika.

,,Planirano je da projekat traje šest mjeseci, a biće organizovano tri ciklusa koji će trajati po dva mjeseca, gdje polaznici mogu pohađati sve nivoe učenja njemačkog jezika od A1 do C1. Trenutno imamo desetak polaznika, a časovi se organizuju u prostorijama naše NVO, dva puta nedjeljno”, naveo je Simović.

Kurs njemačkog jezika vode profesorice Suada Idrizović i Aleksandra Simović.

,,Obzirom da se u školama na području naše Opštine ne izučava njemački jezik, osim od ove godine u OŠ ,,Braća Ribar“ u Zatonu, odlučili smo da naši sugrađani dobiju priliku da upoznaju ovaj jezik. Polaznici su veoma zainteresovani i zadovoljni uslovima u kojima se održava nastava. Trenutno smo u fazi prikupljanja dokumenata potrebnih za dobijanje licence za Edukativni centar i da se nadamo se da će to biti riješeno početkom naredne godine”, dodaje Simović.

Kako je istakao Simović, u toku je i realizacija projekta ,,Postani volonter“ koji ima za cilj doprinos razvoju volonterizma kod mladih, i sprovođenje volontiranja na lokalnom nivou.

,,Trodnevnu obuku prošlo je 30 polaznika, a izabrali smo 21 koji će se uključiti u projekat. Interesovanje mladih je veliko, i nadamo se da će se sve veći broj uključivati u volonterske akcije koje organizujemo, kako bi im na taj način podigli svijest o značaju volonterizma“, naveo je Simović, i istakao da volonterizam u našem gradu i nije razvijen koliko su očekivali iako, dodaje, motiva za isti postoji mnogo.

Volonteri su aktivni u Domu starih, Dnevnom centru za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju ,,Tisa“ i Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta.

Narednog ponedjeljka grupa volontera počeće aktivnosti u Dnevnom centru ,,Tisa“, koje će trajati deset dana.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija : Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE