Džudisti Jedinstva uspješni na takmičenju u Nikšiću (video)

Članovi džudo kluba ,,Jedinstvo" brojnim medaljama i priznanjima, dodali su i 13 novih, osvojenih tokom vikenda na X Međunarodnom turniru ,,Trofej Nikšića 2018".

Džudisti Jedinstva okitili su se sa šest zlatnih, jednom srebrnom i šest bronzanih medalja, a ukupnim plasmanom na ovom takmičenju osvojili su zavidno treće mjesto, u konkurenciji od 29 klubova iz osam država.

Gostujući tim povodom u emisiji ,,Sportski magazin”, trener džudo kluba Jedinstvo, Vladan Milićević, kazao je da su još uvijek pod utiscima sa takmičenja, gdje je sedam takmičara od ukupno 14 iz ovog kluba stiglo do finala, što je, ističe, veliki uspjeh.

,,Učešće na takmičenjima veoma je značajno za klub i za djecu, jer i kroz druženje usvajaju nova znanja. Kroz džudo djeca uče i način života, tokom borbe nijesu prisutni roditelji, sami se bore sa protivnikom, što je dobro. Uče da kroz život ima nepravde, da moraju nekada izgubiti, pobijediti, ali najvažnije je da znaju da se nose sa tim”, ističe Milićević, i dodaje da ovaj sport ima perspektivu u našoj zemlji.

Mladi i uspješni džudisti Jedinstva, Kristina Milićević, Zerina Franca, Tarik Hadžajlić i Petar Jevrić na takmičenju u Nikšiću okitili su se zlatnim medaljama.

,,Imao sam tri borbe, i sve tri sam završio pobjedom. Konkurencija je bila dosta jaka, ali uspio sam da dođem do zlata. Ovo je za mene novo iskustvo”, kazao je Tarik Hadžajlić, koji već sedam godina aktivno trenira džudo, i nosi plavi pojas.

Petar Jevrić prije osam mjeseci pridružio se ovom klubu, a kako je kazao najviše je to uradio na nagovor svog oca.

,,Do sada sam osvojio dvije medalje, i zlatna u Nikšiću mi je najdraža”, naveo je Jevrić.

Na pitanje koliko je teško djecu učiti o vještinama ovog sporta, trener Milićević ističe da su djeca ,,okretna” i vrlo brzo usvajaju znanja kroz igru i druženje.

,,Cijele godine pripremamo se za takmičenja, tokom ljeta pravimo pauzu mjesec dana. Djeca su dosta odgovorna, i spremna da daju sve ode sebe kako bi konačan rezultat bio uspješan”, navodi Milićević.

Zlatne medalje na takmičenju u Nikšiću osvojili su Helena Milićević, Katarina Milićević, Zerina Franca, Petar Jevrić, Kristina Milićević i Tarik Hadžajlić. Srebro je pripalo Slađani Šćekić, a bronzu su osvojili Anida Spahić, Džejla Franca, Alida Spahić, Mihailo, Matej i Bojan Šćekić.

Džudistkinja Kristina Milićević, već osam godina trenira ovaj sport, trenutno nosi zeleni pojas, a kako je istakla u emisiji veoma joj je draga medalja iz Nikšića, koja je motivacija za dalji trud.

Džudo klub Jedinstvo broji oko 30 aktivnih članova.

Zerina Franca godinu dana trenira džudo, a kako je kazala u današnjoj emisji, za isti se opredijelila na nagovor sestre. Zerina nosi bijeli pojas. 

Kristina, Zerina, Tarik i Petar pored obaveza u školi, uspijevaju da usklade vrijeme sa treninzima. Oni su pozvali sve vršnjake da se pridruže klubu, i zajedno sa njima uče vještine ovog plemenitog sporta.

Za džudiste Jedinstva slijedi Međunarodno takmičenje na Cetinju, zatim u Podgorici. 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija : Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE