Karatisti Jedinstva osvojili šest medalja u Nikšiću (video)

Mladi i uspješni karatisti Jedinstva osvojili su šest medalja na XV Kupu Nikšića 2018. koji je održan juče.

Na turniru koji je okupio oko 350 takmičara iz 25 klubova iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, srebrne medalje osvojili su Andrej Ristić, Halid Hodžić i Adin Ličina, dok su bronzane pripale Zerini Ličina, Petru Mrdoviću, i Marku Šebeku.

Gostujući tim povodom u emisiji ,,Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, trener karatista Dragutin Cicmil kazao je da su djeca poslije kraće pauze, ipak uspjela da osvoje šest medalja, i kao uvijek opravdaju očekivanja.

,,Veoma nam je značajno učešće na turniru, jer na taj način djeca stiču iskustvo, nova prijateljstva i poznanstva sa drugim karatistima, i naravno testiraju svoja znanja stečena na treninzima. Moji karatisti iznad svega su dobra djeca, učenici koji su spremni da daju sve od sebe kako bi krajnji rezultat bio dobar, i ja sam ponosan na njih”, istakao je Cicmil.

U odnosu na prethodne godine, Cicmil je kazao da je situacija sada bolja, jer je kako ističe, dostupna literatura koja omogućava bolje i kvalitetnije pripremanje na treninzima.

Gosti u današnjoj emisiji bili su i mladi karatisti, Zerina Ličina, Petar Mrdović i Andrej Ristić, koji su kazali da im je na takmičenju u Nikšiću bilo lijepo, kao i da nije bilo teško doći do medalje, jer su naporno trenirali i pripremali se.

Pored obaveza u školi, karatisti uspijevaju da postižu dobre rezultate i u klubu, što obećava da će jednog dana biti veoma uspješni.

,,Kada izađem na tatami trudim se da sve bude dobro, i tada imam veću želju da pobijedim protivnika”, istakao je Petar Mrdović.

Šestogodišnja Zerina Ličina, već tri godine trenira karate, a u svojoj kategoriji je već dvije godine vice šampion države. Ona je u današnjoj emisiji kazala da se za karate opredijelila gledajući brata dok trenira, i otuda je proistekla ideja da postane član karate kluba.

,,Karate mi je veoma zanimljiv, mislim i najbolji od ostalih sportova, zbog toga sam se i opredijelio da treniram, i shvatam da nijesam pogriješio”, kazao je gostujući u emisiji, mladi Andrej Ristić.

Na pitanje kakvo je stanje u Crnoj Gori kada je u pitanju karate, trener Cicmil je kazao da ovaj sport prednjači u odnosu na druge zemlje u regionu, ali da isključivo njihovom klubu nedostaje finansijska podrška I bolji uslovi za treniranje.

,,Imamo osnovne uslove za treniranje, svakog dana obavljamo treninge u holu Gimnazije, i svi zainteresovani mogu u svakom trenutku da nam se pridruže, I postanu članovi našeg kluba. Već je 40 godina od osnivanja karate kluba Jedinstvo, jeste da nemamo finansijskih sredstava za organizovanje turnira, ali ćemo organizovati školsko takmičenje, jer imamo članove iz gotovo svih škola sa podrčuja naše Opštine”, zaključio je Cicmil. 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE