Promovisana zbirka pjesama Duška Nedovića

Zbirka poezije “Otvorena vrata mojih tajni, rijeka mojih snova”, pjesnika Duška Nedovića, promovisana je večeras u sali bjelopoljskog Centra za kulturu.

Duška Nedovića do sada je bjelopoljska publika imala priliku da upozna kao sjajnog slikara, a večeras je svojom prvom zbirkom otvorio vrata svoje poezije.

Zbirka “Otvorena vrata mojih tajni, rijeka mojih snova” je zapravo autobiografska i svako ko je pročita zapravo će upoznati Duška Nedovića.

“Pisao sam o svom životu, o mojim najmilijima, o mjestima koje sam posjetio i kao što i sam naslov kaže, ovo je zaista kniga mojih tajni i snova, koje sam otkrio svojim čitaocima”, istakao je Nedović na večerašnjoj promociji.

Kako je kazao, pisao je kao dječak, kasnije i kao student, ali nakon teške nesreće koju je doživio prestao je da stvara poeziju i da slika. Međutim, nakon nekog vremena, uz podršku svojih prijatelju, odlučio jeda se vrati onome što voli i upravo su ga, kako je istakao, poezija i slikarstvo vratili u život.

Večerašnja promocija knjige Duška Nedovića bila je, prema riječima Katarine Bigović iz Saveza slijepih Crne Gore, idealna prilika da se pokaže da osobe sa invaliditetom, u ovom slučaju osobe oštećenog vida, mogu biti sjajni umjetnici i stvaraoci.

“Nama u Savezu je izuzetna čast što imamo književnike, istaknute pisce proze i poezije, a Duško je svakako jedan od njih. I drago nam je što smo mi bili inicijatori, uređivači I izdavači ove zbirke poezije, jer smo na taj način pokazali Dušku koliko zapravo on vrijedi, koliko vrijedi njegova poezija”, podvukal je Bigović.

Prema njenim riječima, mnogo je osoba sa invaliditetom koje sakrivaju svoj talenat, zbog neprihvatanja od strane društvene zajednice, pa je ovo bila I odlična prilika da se razbiju predrasude i barijere i da Duštvo otvori put i drugim književncima.

Stihove iz zbirke “Otvorena vrata mojih tajni, rijeka mojih snova” večeras je kazivao Fuad-Aga Dobardžić.

Autorka i foto: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE