NVO Novi poredak održala informativno edukativnu radionicu sa sportistima i partnerima ,,Unified“ kluba Specijalne olimpijade

U nastavku projekta koji je podržan je od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava Crne Gore, NVO Novi poredak je održala informativnu radionicu sa sportistima i partnerima ,,Unified“ kluba Specijalne olimpijade sa ciljem podrške i osnaživanja u procesu njihovog aktivnijeg učešča u sportskim takmičenjima i postizanja što boljih rezultata i postignuća.

Prema riječima koordinatora projekta profesora Radivoja Bogavca,  održavanje radionice je od posebnog značaja jer je doprinijelo razvijanju sposobnosti timskog rada i postizanja grupnog uspjeha sportista i partnera Specijalne olimpijade. Takođe je bitno i njihovo podizanje nivoa svijesti o vlastitoj vrijednosti, osvojenim mjestima na takmičenjima i ulozi koju pripadnici kluba Specijalne olimpijade imaju u svojem okruženju.

Psihološkinja Nejra Mekić, jedna od predavača na projektu je proaktivnim i interaktivnim pristupom sa sportistima i partnerima kluba Specijalne olimpijade doprinijela punom kapacitetu uspješnosti realizacije informativno edukativne radionice.

NVO Novi poredak će u nastavku projekta podijeliti i 8 lap topova, kao i organizovati časove obuke iz informatike. Jedan od ciljeva projekta je i tehnička podrška talentovanim učenicima koji u praksi postižu vidne rezultate i uspjehe na polju obrazovanja.

Projekat ,,Edukacijom do ravnopravnosti lica sa invaliditetom realizuje se u partnerstvu sa NVO Korak promjene  i traje sedam mjeseci.

Koordinator projekta, Radivoje Bogavac

Saopštenje: NVO Novi poredak