OO DPS-a predstavio novo rukovodstvo

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista je nastavila sa reformama unutar svojih redova, pa su na današnjoj pres konferenciji predstavili novo rukovodstvo - potpredsjednika OO Marka Maslovarića, i novog sekretara Amela Pućuricu.

Kako je kazao predsjednik OO DPS-a Elvir Zvrko u novom sazivu partije spojili su skustvo i mladost te su sa oko 60 procenata novih članova ojačali odbor.

„Ono što slijedu u našim redova je izbor mjesnih odbora, a mjesni odbori su jezgro naše politike i to je struktura naše partije koja nam omogućava direktan kontakt sa građanima, da prepoznamo njihove probleme i da kroz političko djelovanje radimo na unapređenju sveukupnog života. Taj proces praktično kreće sa današnjim danom i na taj način želimo da zaokružimo proces restruktuiranja naše partije u Bijelom Polju“ istakao je Zvrko, naglašavajući da su u restruktuiranju partije ispošovali ravnopravnost učešća žena i mladih, te da u svojim redovima imaju 30 procenata članica manje zastupljenog pola i 20 procenata mladih.

Zvrko je kazao da je izabran i medija tim koji čine Asmir Pućurica, Gordana Knežević i Nebojša Rovčanin, uz pomoć koga će, kako je naveo, sve informacije o radu partije biti dostupne javnosti.

„Ono što želimo da podstaknemo je razvoj Bijelog Polja i siguran sam da ćemo kroz realizaciju brojnih kapitalnih projekata dinamizirati razvoj i napraviti da ovaj grad bude atraktivna sredina za život i profesionalno ostvarenje. DPS kao glavni konstituent opštinske vlasti daje značajan doprinos u kreiranju politike, imamo efikasnu lokalnu samoupravu, tako da sam siguran da ćemo i u narednom periodu raditi na dobrobit svih građana“ zaključio je predsjednik OO DPS-a.

Koalicija sa BS trenutno je stabilna

Na pitanje novinara o odnosu kolalicije DPS - BS Elvir Zvrko je kazao da ona funkcioniše stabilno.

„Nedavni izbor predsjednice SO to najbolje dokazuje, nije bilo nikakvih podjela unutar koalicije, vrlo lako smo se dogovorili. Od predstavnika BS dobili smo uvjeravanja, a oni su ih i javno saopštili na sjednici SO, da za njih vlast funkcioniše na kvalitetan način i da nema govora o raskidu koalicije. Da li su moguća neka pomjeranja za tri ili šest mjeseci, to ne možemo da predvidimo, ali trenutno ne postoje nikakve naznake za raskid koalicije“ istakao je predsjednik OO DPS-a Elvir Zvrko.

 

Tekst: Vanja Šabanović

Foto: Vladimir Jelić