U nastavku projekta NVO Novi poredak podijeljena sportska oprema sportistima i partnerima Specijalne olimpijade

NVO Novi poredak je u nastavku projekta koji je podržan je od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava Crne Gore, podijelila sportistima i partnerima Specijalne olimpijade sportsku opremu kao vid podrške njihovim sportskim dostignućima i ostvarenim uspjesima.

,,Unified club” Specijalne olimpijade iz Srednje stručne škole Bijelo Polje dobio je sportsku opremu, trenerke, patike, majice, sportske rančeve i komplet reketa za stoni tenis. Prema riječima licenciranog trenera Specijalne olimpijade Mirsada Lukača, sportisti Specijalne olimpijade i njihovi partneri već nekoliko godina unazad ostvaruju zavidne rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima Specijalne olimpijade u nekoliko sportova među kojima su atletika, fudbal, stoni tenis, alpsko skijanje itd.

U nastavku projekta će se organizovati i dodatna edukacija sa sportistima i partnerima Specijalne olimpijade sa ciljem njihove pripreme za postizanje novih  uspjeha u svim kategorijama sportskih takmičenja.

Koordinator projekta profesor Radivoje Bogavac je istakao da će NVO Novi poredak u nastavku projekta podijeliti i 8 lap topova, kao i organizovati časove obuke iz informatike. Cilj aktivnosti projekta između ostalog je i sportsko-tehnička podrška talentovanim učenicima koji postižu sportske i obrazovne rezultate i imaju izgrađenu vlastitu vizuju uspjeha.

Projekat ,,Edukacijom do ravnopravnosti lica sa invaliditetom” realizuje se u partnerstvu sa NVO Korak promjene  i traje sedam mjeseci.

Koordinator projekta, prof. Radivoje Bogavac 

Saopštenje: NVO Novi poredak