Mogući sitniji odroni, saobraćaj umjeren

U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim kolovozima, a moguća je pojava sitnijih odrona na putevima koji vode duž klisura i usjeka. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena vremenskim i saobraćajnim uslovima. Kako je saopštio Auto-moto savez, na dionicama gdje se izvode radovi obavezno je poštovanje postavljene signalizacije.Na svim putnim pravcima savjetuje se maksimalno oprezna vožnja.Na regionalnom putu R-10 Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina na snazi je totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila zbog odronjavanja stijenske mase u okviru sanacije kritične tačke Sokolovine počev od 16. septembra pa do završetka radova.Na magistralnom putu M-2 dionica Poda-Berane i Ribarevine-Poda odobrava se potpuna obustava saobraćaja za period do 30. septembra u terminu od 9 do 12 sati i od 14 do 17 sati zbog izvođenja radova u sklopu rekonstrukcije puta.

Lokalni voz za Podgoricu saobraćao je prema utvrđenom redu vožnje, dok je međunarodni voz ovoga jutra kasnio 30 minuta , saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Oni su dodali da redovan željeznički saobraćaj očekuju u nastavku dana.

 Zbog planiranih radova na mreži danas će bez električne energije od 08 do 16 sati biti Ravna rijeka, Kostići, Pisana jela, Rasovo – Rasadnik, Rosulja, Rasovo – Rastoka, Bliškovo, Slatka, Stožer, Grubješići, Kičava, Strojtanica i Boljanina, dok će od 09 do 16 sati bez struje biti Ribarevine i Zaton, saopštavaju iz CEDIS-a.

 Promjenljivo oblačno, mjestimično kiša ili pljusak sa grmljavinom, u južnim predjelima uglavnom tokom jutra ili prijepodneva, a tokom dana se na jugu očekuju i duži sunčani periodi. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, uveče mjestimično pojačan sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 13 do 26 stepeni.