Udruženje paraplegičara Bijelo Polje i Mojkovac uspješno realizovalo još jedan projekat

Udruženje paraplegičara Bijelo Polje i Mojkovac prezentovalo je rezultate projekta ,,Invaliditet nije prepreka“, realizovanog u proteklih godinu dana, na završnoj konferenciji održanoj danas u hotelu Franca.

Kroz realizovani projekat unaprijeđen je rad u Zaštitnoj radionici nabavkom četiri profesionalne mašine za šivenje trenerki i košulja, osposobljeno pet osoba sa invaliditetom za zanimanje konfekcionar/ka, potpisan ugovor o radu sa dvije obučene radnice na period od šest mjeseci, između ostalog, dodijeljeno pet sertifikata za zanimanje konfekcionar/ka od strane licenciranog organizatora obrazovanja odraslih, kvalitetna medijska promocija projekta i zapošljavanje OSI.

,,Nakon sticanja kvalifikacija od pet obučenih konfekcionarki dvije su tokom projekta zaposlene na period od šest mjeseci u Zaštitnoj radionici ,,Zlatne ruke“. Nakon isteka projektnih aktivnosti, jednoj je produžen radni odnos na period od šest mjeseci, a dvije radnice su našle zaposlenje kod ostalih poslodavaca“, kazala je predsjednica Udruženja paraplegičara Bijelo Polje i Mojkovac, Milka Stojanović, dodajući da će realizacija ovog projekta doprinijeti ostvarenju cilja sprovođenjem na lokalnom nivou, evropskih i nacionalnih smjernica.

Projekat ,,Invaliditet nije prepreka“ finansirao je Caritas Crne Gore, kao dio projekta ,,Podrška organizacijama civilnog društva u osnaživanju tehničkih vještina, socijalnom uključivanju osoba sa invaliditetom i u primjeni standarda EU u Jugoistočnoj Evropi“, finansiran od strane Evropske unije.

,,Podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom će uticati na njihovu veću zastupljenost u javnom životu, rušenje stereotipa o njihovim radnim i drugim sposobnostima, te smanjen stepen diskriminacije. Ovakvi projekti će doprinijeti da društvo počne da prepoznaje značaj pravednog korišćenja ljudskih resursa prilikom zapošljavanja, te da se obezbijedi jednak pristup rada za sve“, zaključila je Stojanović.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Darko Braič, Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE