Održana kreativna likovna radionica u prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje

U nastojanju da osobama starije životne dobi pruže mogućnosti ispoljavanja kreativnih potencijala i razvijanja nadarenosti za izradu umjetničkih djela uz ugodno druženje, danas je u prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje, održana kreativna likovna radionica u okviru Kluba za starija lica.

Polaznici radionice imali su priliku da razvijaju svoju kreativnost i nauče nove vještine kroz crtanje, slikanje i bojanje služeći se različitim vrstama tehnika.

Ivana Bulatović, socijalna radnica i voditeljica radionice kazala je da je cilj današnje radionice bio kreativno izražavanje učesnika, razvijanje mašte, finih i grupih motoričkih sposobnosti ali i međusobno druženje, relaksacija i zabava.

„Ovakve kreativne radionice se zasnivaju na tome da kroz igru i slobodno ponašanje dođemo do nekog likovnog rješenja. Starijim osobama fali jedan kvalitetan sadržaj, ispunjeno vrijeme koje provode na kreativan način, mjesto gdje će da se druže i razmjenjuju iskustva tj. da se jednostavno posvete sebi a upravo im Klub za starija lica pruža takve mogućnosti i mnogobrojne sadržaje“ - istakla je Bulatović.

Redovna polaznica svih radionica koje se organizuju u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bijelo Polje, Razija Bektašević kazala je da su za nju ovakve i slične aktivnosti jedan veoma lijep i kreativan vid opuštanja, pored svih obaveza koje ima i stresnog načina života. Ona je dodala da se na svim radionicama trudi da bude aktivna i da uvijek nauči nešto novo, te da voli ljude i zajednička druženja zbog čega joj ovakve aktivnosti jako puno znače.

Iz opštinskog Crvenog krsta pozivali su sve starije sugrađane da se priključe radionicama i ostalim aktivnostima koje organizuju njihovi zaposleni i volonteri a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života starijih sugrađana i njihove veće uključenosti u život zajednice. 

Saopštenje: PR Tim Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje