Perišić: "Sve više mjesnih zajednica teži osnivanju udruženja koja će pospješiti kvalitet života stanovnika" (video)

„Udruženje građana „Rasovo moj zavičaj“ osnovano je sa ciljem da se na viši nivo podigne društveni, infrastrukturni, kulturni i sportski život“ kazao je član tog Udruženja Svetislav Perišić.

Gostujući u emisiji „Šta može NVO“ Radija Bijelo Polje, Perišić je kazao da je osnivanje Udruženja naišlo na odobravanje brojnih mještana, naročito, nakon niza akcija koje su sproveli i turnira koji je završen prethodnog vikenda.

„Rasovo, iako brojno, nije imalo nekih događaja, dešavanja, bilo kulturnih ili sportskih, koji bi okupili građane, koji bi nas usmjerili jedne na druge. Nekako nas je ovaj događaj ponovo okupio, posebna je bila ta atmosfera, imali smo veliki broj posjetilaca, tako da smo zadovoljni učinjenim“ istakao je Perišić.

On je naglasio da je ranije postojala Rasovska liga, koju su  sedamdesetih godina prošlog vijeka osnovali, Mevludin Meco Nuhodžić, Medo Gredić i pokojni Mile Pavlović, te da je sada, zahvaljujući Udruženju, turnir obnovljen, koji je, kako je istakao Perišić, ispunio sva očekivanja.

„Naravno, ništa ne bi moglo biti ostvareno da nijesmo imali podršku Opštine Bijelo Polje, Centra za sport i rekreaciju i direktora Marka Maslovarića i brojnih privrednika. Tako da, osim nagrada za učesnike turnira, obezbijedili smo i simbolične nagrade za zaslužne građane, Nadu Šebek i Velizara Lukovića, a određena sredstva uputili smo humanitarnom udruženju Hilal i pomogli dvije porodice koje su u teškoj finansijskoj situaciji. Takođe, u saradnji sa KP Lim uredili smo dvorište škole, napravili rasvjetu i video nadzor“ istakao je Perišić.

Jedan od sljedećih aktivnosti ovog udruženja jeste podnošenje inicijative za preimenovanje ulice u toj MZ za koju su prikupljeni potpisi, a kako je kazao Perišić, prijedlog je da ulica nosi naziv po učitelju i bivšem predsjedniku te MZ, Novu Krgoviću.

Perišić je istakao da Udruženje građana “Rasovo, moj zavičaj“ ima još dosta planova koji će se tek realizovati, a da sve žitelje tog područja krajem avgusta očekuje muzička manifestacija.

„Sve više mjesnih zajednica teže ka osnivanju ovakvih udruženja koja će samo pospješiti kvalitet života žitelja i upravo ovi koraci udruženja, koja nijesu direktno vezana za organe, savjete MZ i lokalnu samoupravu, možda će i animirati da ljudi iz tih lokalnih organizacija sa više senzibiliteta gledaju na ovakve događaje“ istakao je Perišić. 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Tekst: Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočevuić

Video striming: Ljilja Brajković

Audio obrada: Sanida Kajević