Bez isključenja struje tokom praznika

Planska isključenja električne energije nijesu predviđena tokom predstojećeg praznika - Dana državnosti, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS). Iz CEDIS-a su kazali da su u subotu, nedjelju i ponedjeljak u svim djelovima CEDIS-a obezbijeđeni neophodni uslovi za stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema. Eventualni prekid napajanja i kvar na distributivnoj mreži, za vrijeme praznika, građani mogu da prijave na dežurne brojeve telefona.

Uredno je snabdijevanje vodom na cijelom području opštine, voda je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Lokalni i međunarodni  vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice, dodajući da tokom dana očekuju redovan željeznički saobraćaj.

U Crnoj Gori danas se saobraća  po  suvim kolovozima.Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na  sitnije odrone. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena vremenskim i saobraćajnim uslovima.U zonama radova mogu se očekivati povremena ograničenja ili obustave, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG. Na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije puta obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. U intervalu od 12 do 14 sati obezbjeđuje se odvijanje saobraćaja u zoni gradilišta Sokolovina. Na magistralnom putu M-2 dionica Poda – Berane odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u periodu od u terminima od 8 do 11 sati i od 14 do 17 sati. Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestima izvođenja radova, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Na sjeveru Crne Gore pretežno sunčano. Popodne uz nešto više oblaka, na planinama biće uslova za rijetki, prolazni pljusak. Temperatura do 37 stepeni.