I danas isključenja struje

Zbog planiranih radova na elektro mreži danas će bez napajanja električnom energijom od 08 do 16 sati biti: Grab – Dauti, Mahala, Čokrlije i Draškovina, u terminu od 9:00 do 16:00 sati bez napajanja električnom energijom ostaće: Lješnica, Medanovići, Donja Crnča, Ostrelj, Ramčina, Zaton, Ramčina, Stožer 4, Ribarevine i Pavino Polje, dok u terminu od 11 do 13 sati struju neće imati: Mljekara ‘Milka’, PP Put, stovarište Solaris, DOO Meduza, TS ‘Rada’, TS ‘Voli’, TS ‘Mladost’, DOO ‘Vagen’, DOO Unipred, Nedakusi-Šurevice I Džafića brdo, saopštili su iz CEDIS-a.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 59 osoba, dok je dežurna ekipa 10 puta intervenisala na terenu.

Lokalni i međunarodni  vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice, dodajući da tokom dana očekuju redovan željeznički saobraćaj.

Uredno je snabdijevanje vodom na cijelom području opštine, voda je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

U Crnoj Gori danas se saobraća  po  suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na  sitnije odrone. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena vremenskim i saobraćajnim uslovima.U zonama radova mogu se očekivati povremena ograničenja ili obustave, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG. Na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije puta obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. U intervalu od 12 do 14 sati obezbjeđuje se odvijanje saobraćaja u zoni gradilišta Sokolovina. Na magistralnom putu M-2 dionica Poda – Berane odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 8 do 11 sati i od 14 do 17 sati. Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestima izvođenja radova, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Na sjeveru danas sunčano, popodne slaba oblačnost i veoma toplo, a na jugu vruće do 39 stepeni. Meteorolozi upozoravaju da će UV indekst biti vrlo viso oko 9,5 UV jedinica.