U Udruženju “Oaza” održana tribina u cilju poboljšanja kvaliteta života OSI

Tribina na temu "Stanovanje uz podršku" kao dio projekta "Podržimo pravo osoba sa intelektualnim invaliditetom na život u zajednici" koji realizuje  Nacionalna asocijacija roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Crne Gore-NARDOS održana je danas u prostorijama Udruženja roditelja Oaza.

Kako je kazala sekretarka Udruženja “Oaza”, Rasema Hekalo, na tribini su prenešena stečena znanja i iskustva članova organizacija NARDOS-a, koji su bili učesnici studijske posjete Udruzi „Lastavica“ i Centru za odgoj „Juraj Bonači“ u Splitu, Hrvatska.

“Jako je važno da se istakne značaj začetka razvoja usluge “Stanovanje uz podršku“ u Crnoj Gori i da se roditeljima mladih i odraslih osoba sa invaliditetom približi model funkcionisanja usluge i značaj uvođenja ove usluge za ciljnu grupu. Opšti cilj projekta je unapređenje socijalne inkluzije i kvaliteta života osoba sa inktelentualnim invaliditetom i podrška razvoja inovativne usluge socijalne i dječije zaštite stanovanja uz podršku” istakla je Hekalo.

Dodaje da je projekat podržan kroz program PODRŽANI=OSNAŽENI koji realizuje Fond za aktivno građanstvo Fakt u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice "Slagalica" iz Hrvatske a koji finansira Evropska unija uz kofinasiranje Ministarstva javne uprave.

Tekst: Vanja Šabanović i Iva Bulatović

Foto: Vladimir Jelić