Bez struje više naselja i sela

Zbog planiranih radova na elektro mreži danas će bez napajanja električnom energijom od 08 do 14 sati biti Zminac, dok u terminu od 09 do 16 sati struju neće imati: Lipnica, Potkrajci, Strojtanica, Čokrlije, Cerovići, Muslići, Selakovići, Grančarevo, Ujniče, Glibavac, Tomaševo, Drndari, Pape, Potrk, Obod, Žaljevo, Lijeska, Galica, Sokolac, Pisana jela, Šljemena, Barice, Pavino polje – Draškovina, Ivanje i Medanovići. saopštili su iz CEDIS-a.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražile su 83 osobe, dok je dežurna ekipa 7 puta intervenisala na terenu.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja tokom protekla 24 sata nijesu imali većih intervencija na terenu.

Uredno je snabdijevanje vodom na cijelom području opštine, voda je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Lokalni i međunarodni  vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice, dodajući da tokom dana očekuju redovan željeznički saobraćaj.

U Crnoj Gori danas se saobraća  po  suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na  sitnije odrone. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena vremenskim i saobraćajnim uslovima.U zonama radova mogu se očekivati povremena ograničenja ili obustave, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG. Na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije puta obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. U intervalu od 12 do 14 sati obezbjeđuje se odvijanje saobraćaja u zoni gradilišta Sokolovina. Na magistralnom putu M-2 dionica Poda – Berane odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u periodu od u terminima od 8 do 11 sati i od 14 do 17 sati. Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestima izvođenja radova, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Na sjeveru Crne Gore, pretežno sunčano. Popodne uz jači razvoj oblačnosti, naročito na planinama može biti izolovanog pljuska uz grmljavinu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a temperatura do 32 stepena.