Bojović: "Članovi nevladine organizacije “21. maj - Zaton” svojim aktivnostima doprinose bržem razvoju ove MZ"

Tradicionalna manifestacija ,,Majski susreti Zaton 2024”, biće nastavljena futsal turnirom 13. i 14. jula, kazao je član Nevladine organizacije ,,21.maj – Zaton” Ivan Bojović.

“Ove godine očekujemo prijavu oko dvadeset ekipa, iako nas remeti činjenica da su u istom terminu MOSI igre, to neće pokvariti naše planove i sa puno elana se pripremamo za ovaj tradicionalni događaj” istakao je Bojović.

On je najavio da će ovogodišnja manifestacija, 17 po redu, započeti tradicionalnim defileom bajkera moto kluba ,,Sokolovi” iz Berana, a očekuje se nastup folklorne sekcije OŠ”Braća Ribar”, kao i nastup pjevača sa tih prostora Slađana Dangubića.

“Nakon ovih sadržaja po prvi put u nekom mjesnom centru održaće se TT Zbor Vojske Crne Gore, tako da će mještani i posjetioci 14. jula biti u prilici da se upoznaju sa čime raspolaže naša vojska, ali i da se informišu o svemu šta se dešava u toj instituciji, jer će brzo biti objavljen i konkurs za prijem u vojsku po ugovoru, a nama je čast što ćemo biti u prilici da ih ugostimo” kazao je Bojović.

 Zaton je postao jedan od najrazvijenih mjesnih centara na području bjelopoljske opštine, a značajn doprinos tome dali su članovi nevladine organizacije “21. maj Zaton” koji, pepoznajući nedostatke, svojim aktivnostima doprinose bržem razvoju ove MZ.

“Pored kulturnih i sportskih aktivnosti, znamo da se izborimo i sa nedostacima , konkretno kada je u pitanju izgradnja pješačkog prelaza i rasvjete uspjeli smo da, uz dogovor sa izvođačem radova i podršku Opštine Bijelo Polje, dogovorimo izgradnju, ovih važnih infrastrukturnih projekata, koji će uskoro ući u realizaciju. Tako da sa ponosom mogu reći da Zaton ima savremenu osnovnu školu, poštu, ambulantu, benzinsku stanicu, markete, restorane, a ponosni smo i sa izgradnjom vodovodne mreže, ali i fabrika za preradu smrznutog krompira i kiselog kupusa,  tako da ne oskudijevamo u sadržajima i nadamo se da ćemo postati, mada smatram da smo i sada, najrazvijenija MZ u opštini” kazao je Bojović i najavio skoru izgradnju motela i solarnih elektrana.

“Sve ovo smo uz zajedničke napore i u cilju boljeg i sardžajnijeg života, uspjeli da realizujemo. Ideja i ambicija za dalji razvoj imamo, ali moram istaći da radimo u veoma teškim okolnostima i ovu manifestaciju “Majski susreti” finansiramo sami i uz pomoć sponzora i donatora iako je pokrovitelj Opština Bijelo Polje, koja ne učestvuje preko 20 procenata  donacija, što je veoma malo. Zato bih apelovao na ljude koji odlučuju o tome da vrednuju kvalitet manifestacija i da se sredstva, koja Opština ima u budžetu, ravnopravno podijele” kazao je Bojović.      

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE 

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić

Audio obrada:Sanida Kajević

Tonska realizacija:Zoran Rakočević