Služba zaštite i spašavanja imala više intervencija tokom vikenda

Služba zaštite i spašavanja protekla tri dana imala je pet intervencija na području bjelopoljske opštine.

Kako navode iz te Službe, intervencije su se odnosile na gašenje požara na pomoćnom objektu- štali u Potrku, dostavu vode u školi u Rasovu, uređenje puta Đalovića pećine, gašenje požara na autu u Pruškoj, a intervenisali su i prilikom kontrolisanog paljenja sijena u mjestu Marina ravan.

Zbog planiranih radova na elektro mreži danas će bez napajanja električnom energijom od 09 do 10 sati biti Vrh, od 09 do 12 Sutivan, u terminu od 09 do 16 sati struju neće imati: Pisana jela, Ribarevine, Žurena, Brestovik, Potoci, Dubovo, Kaševari, Laholo, Kostići, Pašića polje, Brzava, Femića krš, Prijelozi, Zagrad, Bioča, Kneževići i Obrov, a u terminu od 09 d0 17 časova bez napajanja elektičnom energijom ostaće Lipnica, saopštili su iz CEDIS-a.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 55 osoba, dok je dežurna ekipa 10 puta intervenisala na terenu.

Uredno je snabdijevanje vodom na cijelom području opštine, voda je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Lokalni i međunarodni  vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice, dodajući da tokom dana očekuju redovan željeznički saobraćaj.

U Crnoj Gori danas se saobraća  po  suvim kolovozima.Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na  sitnije odrone. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena vremenskim i saobraćajnim uslovima.U zonama radova mogu se očekivati povremena ograničenja ili obustave, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG. Na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije puta obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. U intervalu od 12 do 14 sati obezbjeđuje se odvijanje saobraćaja u zoni gradilišta Sokolovina. Na magistralnom putu M-2 dionica Poda – Berane odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u periodu od u terminima od 8 do 11 sati i od 14 do 17 sati. Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestima izvođenja radova, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Na sjeveru Crne Gore, pretežno sunčano ili malo do umjereno oblačno i toplo vrijeme. Nešto više oblaka u popodnevnim satima, ali uglavnom bez kiše. Vjetar slab do umjeren, sjeverni. Temepratura do 33 stepena.