Članovi Bratstva ,,Sveti kralj Milutin“ donirali krv

Bratstvo ,,Sveti kralj Milutin“ u saradnji sa Klubom dobrovoljnih davalaca krvi i Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Bijelo Polje, organizovalo je danas akciju davanja krvi.

Ova akcija sprovodi se četvrti put zaredom, uoči Vidovdana, kako bi se obezbijedile dovoljne količine ove dragocjene tečnosti za sve kojima je neophodna.

Član Bratstva, Danilo Palević, istakao je da očekuju veliki broj davalaca. ,,Prošle godine smo uspjeli da prikupimo blizu 40 jedinica krvi. Nadamo se da ćemo ove godine to nadmašiti. Naše Bratsvo se, osim organizacijom ovakvih akcija, takođe bavi i humanitarnim radom gdje pomažemo najugroženije članove društva. Pozvao bih sve ljude dobre volje da podrže ovu akciju i naš rad“, kazao je Palević.

Potpredsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi, Goran Španjević, zahvalio se svima koji su se odazvali akciji. ,,Do sada je prikupljeno deset jedinica, očekujemo da će do kraja akcije biti još veći odziv. Želio bih da se zahvalim svima koji su spremni da se odazovu jednoj ovako humanoj akciji“, istakao je Španjević.

Tekst: Magdalena Smolović

Foto: Vladimir Jelić