Predstava "Boing,boing" oduševila bjelopoljsku publiku

Čuvena francuska komedija“Boing, boing“, koju je napiso Mark Kameloti, odigrana je večeras na daskama bjelopoljskog Centra za kulturu u izvođenju ansambla JU Centar za kulturu iz Pljevalja.

Predstavu koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda po broju izvođenja, hit šezdesetih godina prošlog  vijeka, a koju je režirala je glumica Jovana Jelovac Cavnić, publika je pozdravila ovacijama i dugotrajnim aplauzom.

„Radi se o jednom prešarmantnom vodvilju, jednoj brzoj komediji koju je jako teško igrati. Zajedno sa kolegaama iz pljevaljskog Cetra za kulturu, donijeli smo odluku da baš idemo u šezdesete i to nam je najviše zadalo kreativnosti, dok smo pronašli telefon iz tog doba, notes, radio itd. Pokušaćemo da prikažemo taj glamur Pariza šezdesetih“ kazala je rediteljka.

Ona je dodala da se raduje gostovanju na Festivalu na kojem je po prvi put.

„Moji Pljevljaci su dolazili mnogo puta i pričali su mi koliko je ovo divana pozoršna manifestacija  i evo sada i ja imam priliku da to propratim i mnogo mi je drago što sam ovdje i nadam se da ću opet imati priliku da dođem“ kazala je Jelovac Cavnić.

Treći dan 53.FDA pored dvije predstave obilježio je i koncert učenika bjelopoljske Muzičke škole.

 

Tekst i foto:Vanja Šabanović