Odigrana predstava za djecu "Siromašni Romeo"

 U okviru pratećeg programa 53.FDA danas je u bjelopoljskom Centru za kulturu odigrana predstava Dramskog studija JU Centra za kulturu ,,Husein Bašić“ iz Plava ,,Siromašni Romeo“, za koju je tekst napisao Tode Nikoletić, a režiju Alija Redžematović.

Kako je pojasnio Redžematović ,,Siromašni Romeo“ je konceptualna drama namijenjena starijim osnovcima i tinejdžerima sa ciljem da kroz pozorišnu estetiku pruži šansu mladima glumcima da pokažu svoj talenat, ali i da ih upute u tajne odrastanja.

„Imajući u vidu da je veoma malo tekstova koji se bave klasičnim dramskim djelima, ali kroz prizmu parodile ili dramatizacije, ova drama kroz zaplete i neočekivane obrte, na duhovit način prikazuje staru priču, ali na nov način.Humor je dominantan na sve replike i situacije tako da ovu tekst-tragediju pretvara u groteksnu i tako daju priliku mladim glumcima da se iskažu na sceni“ istakao je reditelj.

I za njega je četiri predstave sa kojima je učestvovao na ovoj pozorišnoj manifestaciji u Bijelom Polju, gdje je za predstavu“Ramiza“ dobio specijalnu nagradu za edukaciju mladih, kao i nagradu za najbolje kostime.

„Inače ovaj Festival je veoma značajan za sve one koji se bave kako glumom tako i režijom, jer je pružena šansa za dalji napredak. Svaku pohvalu šaljem organizatorima, ali zahvalnost Bijelom Polju na gostoprimstvu“ istakao je Redžematović.

U takmičarskom dijelu programa večeras će u 20:00 časova  JU Centar za kulturu Pljevlja odigrati predstavu ,,Boing Boing“,  u režiji Jovane Jelović Cavnić.

Tekst i foto:Vanja Šabanović